torstai 29. kesäkuuta 2017

Pinto B’staurant

Pinto B´staurant on ensimmäinen arvostelu thaimaalaisesta ravintolasta tässä blogissa – vaikka arvosteluja on kaiken kaikkiaan vyöllä yli 150. Tämä selvä epäkohta johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole suurin thaimaalaisen ruoan ystävä. Noin, tulipahan sanottua. Perusteluja siihen minulla ei oikein ole. Thaimaalainen ruokahan on sekoitus perusmakuja: suolaista, makeaa, hapanta ja tulista. Usein nämä maut löytyvät samasta annoksesta. Tällöin arvoon arvaamattomaan nousee se, kuinka onnistuneesti kokki on työssään onnistunut löytämään tasapainon kaikkien makujen välille.



Olen käynyt Pintossa muutaman kerran lounaalla. Tarjolla on paria eri vaihtoehtoa (8,50 / 9 €). Lounaaseen kuuluu alkusalaatti, pääruoka sekä kahvi tai tee. Mainittakoon, että tuo alkusalaatti tehdään keittiössä ja se tuodaan pöytään. Salaatti eroaakin kanssasisaristaan selvästi makujen ja raaka-aineiden osalta. Makuelementtejä on normaalia enemmän eivätkä raaka-aineetkaan ole aivan sieltä tyypillisimmästä päästä raaka-ainejanaa. Vai mitä sanotte viinirypäleestä, omenasta ja kuivatuista banaanilastuista? Salaatti on kaikessa erilaisuudessaan kiehtova kokoelma, jonka mielellään syö pääruokaa odotellessa. Pääruokien suhteen olen pitäytynyt konservatiivisesti kanassa (9 €). Annokset ovat olleet hyviä ja runsaita niin makupaletiltaan kuin annoskooltaan. Ehkä seuraavan kerran annan mahdollisuuden jollekin muulle pääraaka-aineelle. Thaimaalainen rauhoittumishetki on hyvä päättää kahviin.




Jos Pintoon on menossa lounaalla tai iltasella isommalla rymyporukalla, on syytä tiedostaa, että ravintolassa on pöytiä noin neljä kappaletta. Se on siis pieni. Lounaallakin on näin ollen enemmän kuin tavallista, että joudut (pääset?) istumaan ventovieraan kanssa samaan pöytään tai sitten sinun viereesi könyää kanssalounastaja. Ravintolan miljöö on vähän mitäänsanomaton ja palvelu vähäeleistä.

En osaa laittaa Pinto B’staurantia vertailuun kaupungin muiden thaikkupaikkojen kanssa, mutta en usko, että sillä on hävettävää niissä kinkereissä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pinto B’staurant
Vilhonvuorenkatu 3
00550 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti