tiistai 24. lokakuuta 2017

BasBas & Staff Wine Bar

Ravintola Baskeri & Basso ja blogini ovat muutaman kuukauden pyöristyksellä saman ikäisiä, parivuotiaita koltiaisia. Tämä fakta itsessään olisi melko tylsä, ellei siihen liittyisi tiettyä traagisuutta. Baskeri & Basso on nimittäin minulle kuin Oscar-palkinto Timo Koivusalolle tai arvokisoihin pääsy Suomen jalkapallomaajoukkueelle. Kaukainen, saavuttamaton unelma. Aina on pitänyt sinne mennä, ikinä ei ole onnistunut – syystä tai toisesta. Yritys jatkuu edelleen.

Minua ja muita kovan kohtalon kolhimia turakaisia kuitenkin lykästi reilu vuosi sitten, kun Baskeri & Basson, frendien kesken BasBasin, tytärravintola BasBas & Staff Wine Bar avasi ovensa naapuriin. Siellä on tarjolla nimensä mukaisesti liuta mielenkiintoisia viinejä, joista osataan kertoa yksityiskohdat ja taustatarinat sekä lyhyehkö, mutta aivan riittäväksi arvioitu ruokalista pieniä herkkuja.


Illan aikana maistoimme lasilliset sekä valkoista että punaista viiniä (kuulostipa asiantuntevalta). Viinit olivat suunmukaisia ja niitä sai maistaa ennen ostopäätöstä, kuten hyvissä viinipaikoissa asiaan kuuluukin. Tarkemmat yksityiskohdat, kuten viinitalo ja rypäle ovat valitettavasti hävinneet muistilokerojen syövereistä, eikä asiaa pysty tarkistamaan edes internetin yltäkylläisestä maailmasta. Hinnat pyörivät joka tapauksessa 7–9 euron hujakoilla.



BasBasin pikkusiskossa ei tosiaan tarvitse keskittyä vain viinin lipittelyyn, sillä ruokaakin saa. Tilaukseen siis härkätartar (8 €), laatukinkkua (6 €), bruschetta romana (6 €) ja levain-leipää (0,5 €). Olen metsästänyt klassisen täydellistä tartaria jo pitkään, eivätkä viimeaikaiset edesottamukset, kuten Tallinnan Moon ja Ribe, ole täysin vakuuttaneet. BasBas Staffin tartar oli jo askel oikeaan suuntaan, sillä se ei kikkaillut liiaksi. Silti siitä jäi viimeinen silaus puuttumaan. Huvittavaa oli, että kun tarjoilija kertoi annoksesta sitä tuodessaan, en kuullut mitä majoneesi sen päällä oli. Kun kysyin sitä uudestaan tarjoilijan tullessa hakemaan lautasia pois, en edelleenkään saanut selvää. Se kertoo jotakin paikan melutasosta ja hulvattomasta meiningistä. Kinkku oli laadukasta. Bruschetta romana yllätti. Kuvittelin saavani suhteellisen normaalin bruschetan tomaatilla, mutta sen sijaan sainkin rapeita leipäsiä ja rapulientä. Rapulientä? Leivät olivat kinkun kanssa ihan maistuvia, mutta rapuliemi tuntui irralliselta.


BasBas Staffin miljöö on viimeistelemättömän industrial-henkinen. Tummat puusävyt yhdistyvät betoniin silmää miellyttävällä tavalla. Tyhjät viinipullot koristavat ikkunalaudoilla ja iso baaritiski hallitsee muutoin tilaa. Kovat pinnat tarkoittavat myös kovaa melua, kuten aiemmin mainitsin ja ravintolan täyttyessä pöydissä käytyjen keskustelujen volyymit nousivat samassa tahdissa. Tarjoilu sujui hyvinkin verkkaiseen tahtiin, mutta asiantuntevasti.

BasBas Staff on kuin tehty raskaan työpäivän jälkeiseksi viihtymisen tyyssijaksi, josta saa kiehtovia viinejä ja hyvää ruokaa. Sisään voi mennä yksin, kaksin tai isommalla porukalla!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




BasBas & Staff Wine Bar
Tehtaankatu 27–29
00150 Helsinki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti