maanantai 16. lokakuuta 2017

Lounaskahvila Raiku

Hakaniemen kauppahallin välittömässä läheisyydessä sijaitsee vain lounaisiin keskittyvä Raiku. Lounaskahvila Raiku on rehellinen koko kansan kuppila, josta saa perusvarmaa kotiruokaa tutuilla mauilla. Tarjolla on buffetissa liha-, kasvis- ja keittovaihtoehto. Pienehkö salaattibuffakin löytyy linjaston varrelta. Värisuora maksaa lounarin verran eli 10,30 €, jolla saa myös kahvin. Pari muutakin hintavariaatiota löytyy.



Olen käynyt Raikussa lounaalla muutamia kertoja, enkä ole koskaan ollut täydellisen ihastunut, mutta en toisaalta myöskään pettynyt. Kylläisenä olen aina lähtenyt. Raikussa on maistunut niin pinaattikeitto, lohispagetti kuin Lindströmin pihvit ja lihapullat muusilla. Pääruoat ovat olleet pelkistetyn tasapainoisia ja maistuvia annoksia. Salaattipöytäkin on ollut kohtalaisen monipuolinen ja vaihdellut käyntikertojen välillä mukavasti.



Meininki ja miljöö Raikussa on Hakaniemen alueelle sopiva. Sisustuslehdet eivät kuulu omistajaportaan tilausvalikoimaan, eikä tietenkään tarvitsekaan. Seinät ovat värikkäitä ja niiltä löytyy erilaista taidetta. Kutikutoisuus tulee mieleen, kun tarjottimen kanssa liikkuu. Lopuksi muuten tarjotin palautetaan tarjotinkärryyn. Palvelu Raikussa on kasvotonta, eikä mieleenpainuvaa kohtaamista oikein pääse syntymään.

Raiku on täydellinen paikka sellaisiin päiviin, kun nälissäsi haluat perusvarman kotilounaan, mutta et välttämättä jaksa ottaa kontaktia kehenkään. Sellaisia päiviä meillä kaikilla on joskus.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Lounaskahvila Raiku


Hämeentie 1
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti