lauantai 31. maaliskuuta 2018

Maneerat

En ollut kuullut thaimaalaista ruokaa tarjoavasta Maneeratista ennen kuin paikallinen kaverini ehdotti sitä lauantai-iltapäivän lounaskohteeksi. Olimme itse asiassa heti klo 12 aukeamisen jälkeen mestoilla, mikä paljastui peliliikkeeksi, sillä ravintola oli täynnä varauksia kutakuinkin puoli kahdesta eteenpäin. Lupasimme saada syömingit valmiiksi ennen sitä.

Ruokavalintaa ei ollut tehty helpoksi, sillä alkuruokia ja erilaisia pääruokia keittoineen ja wokkeineen oli nelisenkymmentä. Väkevänä nuudelinrakastajana päädyin Maneeratin paistettuihin nuudeleihin naudanlihalla (13 €). Lyhyen odottelun jälkeen eteeni tuotiin mojova keko nuudelia, vihanneksia ja lihaa. Lautasen reunat oli täytetty pikkukipoilla, joista löytyi limetinlohko, pähkinämurskaa sekä chiliä. Viimeiseen en koskenut edes sillä kuuluisalla pitkällä tikulla. Sen sijaan pähkinämurska toi kivasti makua ja purutuntumaa annokseen. Itse annos oli erinomaisen makoisa ja muhkea. Nuudelit olivat herkullisia, liha keskimääräistä laadukkaampaa ja niin kovin maukasta. Annos oli kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja tasapainoinen. Fyysinenkin se oli. Ei jäänyt nälkä nimittäin.


Maneeratin palvelu oli poikkeuksellisen ystävällistä. Henkilökunnan tausta on kohdemaassa. Ruoasta käytiin kesken syömisen kysymässä fiiliksiä – hyvää oli, kiitos vain. Ravintolan tilat ovat pienet, pöytiä on vain muutama. Miljöö on valoisa. Thaitilpehööriä on seinillä kohtuullinen määrä. Thaimaan kuningas valvoi arvokkaana suomalaisten syömistä.

Maneerat yllätti minut täydellisesti. Se tuli puskista ja saavutti annoksellaan täydet pisteet. Turkulaiset: teillä on hallussa helmi, olkaa siitä ylpeitä. Vastaavaa ei ole tullut vastaan edes Helsingissä. Kokeiltu on.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Maneerat
Käsityöläiskatu 1
20100 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti