sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

STHLM Tapas

STHLM Tapas Tukholmassa löytyi tuttuun tapaan ennen reissua Tripadvisorin kautta, ja teimme etukäteen pöytävarauksen 31. sijalla (yhteensä 2702 ravintolaa) sijaitsevaan tapas-henkiseen ravintolaan.

Jo nettisivut retostelivat laajalla cava-valikoimalla, joten otimmekin alkuun lasilliset (á 99 kruunua). Niitä hörppiessä oli hyvää aika miettiä tapaksia. Lista koostuu viidestä osastosta ja kaiken kaikkiaan 32 eri tapas-vaihtoehdosta. Ruokalista suositteli 4–5 tapasta henkilöä kohden, mutta tarjoilija arveli sen olevan hivenen yläkanttiin suosittaen niitä 3–4 per henkilö. Valitsimme pimientos de padronit (48 kr), papu-quesadillat (62 kr), gratinoidut nachot pico de gallon kera (62 kr), teriyaki-tonnikalaa (72 kr), mustekalaa merileväsalaatilla (72 kr), friteerattuja dumplingseja (72 kr) sekä karibialaisittain maustettuja kanankoipia ananas-mangosalsalla (72 kr). 





Setin parasta antia edustivat maukkaat papu-quesadillat kermaviilin kera, mustekala sekä dumplingsit, joiden täytteenä oli katkarapua ja kasviksia. Mustekala-annos oli kiehtova makuelämys pitäen sisällään mustekalaa, merilevää ja maustettuja pähkinöitä. Erikoista, mutta oikein toimivaa! Heikoin lenkki oli teriyaki-tonnikala, joka jäi valjuksi ja mauttomaksi. Gratinoidut nachot juustoineen olivat puolestaan olleet turhan pitkään uunissa kuivumassa.




STHLM Tapaksen palvelu oli ensiluokkaista. Palvelu sujui pohjoismaisen yhteistyön hengessä englanniksi ja meille kouluruotsin kahlanneille turakaisille selvitettiin ystävällisesti lähes kaikki ruotsiksi tehdyn listat erikoisuudet. Ravintolan sisustus oli yhtäältä tyylikästä, toisaalta pahasti kitschin puolelle menevää. Tyylikästä olivat erityisesti laattalattia ja tiilen ja valkoisen seinän välinen vuoropuhelu, tyylitöntä (vai tässä tapauksessa ironista?) puolestaan lukuisat jo-niin-nähdyt mietelauseet seinillä. Vai vieläkö iskee "Be the person you want to meet" -tyyliset mietelauseet tai lukuisat viiniaiheiset mietelmät?

STHLM Tapaksessa vietetystä illasta jäi iloinen mieli, mutta rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että korkealla olleista odotuksista jäätiin. Jos muuten kaipaat todella laadukasta burgeria Tukholman reissulla, älä missaa Phil’s Burgeria!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




STHLM Tapas
Torsgatan 55
11337 Tukholma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti