perjantai 11. tammikuuta 2019

Latitude 25, Okinawa Restaurant Bar

Okinawa on harvoille meistä tuttu. Japanin pääsaaren eteläpuolella sijaitseva saari on tullut tunnetuksi lähinnä toisen maailmansodan taistelusta sekä kenties siitä mielenkiintoisesta faktasta, että saaren väestö on yksi maailman vanhimmiksi elävistä. Ehkä saaren ruokaan on sisäänleivottu pitkän elämän eliksiiri? Joka tapauksessa on niin, että jos Helsinkiin ilmestyy okinawalaiseen keittiöön nojaava ravintola, on se luonnollisesti testattava pikimmiten, sillä kyllähän japanilainen ruokakulttuuri kiinnostaa kovasti. Voit lukea toissavuotisesta Japanin reissustani näistä linkeistä: osa 1, osa 2.



Kävin Latitude 25:ssa lounaalla. Tarjolla on päivän sushilajitelmia (11–16 €), kulho valitulla täytteellä (11–12 €) tai okinawalaiseen tyyliin valmistettua soba-nuudelikeittoa possulla (12 €). Otin sushiriisi- ja salaattikulhon Okinawa-possulla ja surimilla (12 €). Lounaan hintaan kuuluu misokeitto ja kahvi.



Misokeitto oli sitä perinteistä misoa, jota on tarjolla japanilaisissa ravintoloissa. Latitude 25:n misokeitto ei erottunut misokeittojen kasvottomasta merestä muutoin kuin sillä, että kulhon pohjalle oli kivasti valmiiksi ripoteltu levää.



Varsinainen pääruoka eli possukulho tuli pöytään nopeasti – en ollut ehtinyt ottamaan lusikallistakaan keittoa. No, ravintolassa oli siinä kohtaa minun lisäkseni vain yksi pariskunta. Annos oli konstailemattoman hillitty. Possua oli mukavasti ja se oli muhkean mehevää ja herkullista. Vastapainoa tuhdille possulle toivat annoksen raikkaammat elementit.



Latitude 25:n tilat ovat pienet. Laskin lyhyellä matematiikalla, että pöytiä oli noin 5,0. Baaritiskille mahtuu muutama. Pöydät ovat tummaa puuta, tuolit valkoisia. Seinät ovat tummasävytteisiä ja niissä on erinäistä taidetta esillä. Ikkunalaudan viherkasvit tuovat vehreyttä. Puinen baaritiski on pienen tilan keskiössä. Palvelu oli vähäeleistä, mutta kohteliasta: japanilaistyylistä, vaikkakin suomalaista.




Okinawalaisuus jäi vielä lounasannoksen perusteella kutkuttelemaan taustalle, mutta seuraavaksi Latitude 25:een voisi mennä iltasella ja maistaa vaikkapa okinawalaista pannukakkua! Unohda siis kaikenkarvaiset sushibuffetit ja suuntaa seuraavan sushihimon iskiessä okinawalaisen keittiön lumoihin. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Latitude 25

Korkeavuorenkatu 47
00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti