torstai 31. tammikuuta 2019

Teurastamon Portti

Teurastamon Portti sijaitsee nimensä mukaisesti… öö… Teurastamon portilla, täsmällisesti ilmaistuna portinvartijan rakennuksessa. Se ei ole tavallinen ravintola, vaan Roslundin lihamyymälän pieni ravintola. Tarjolla on siis lounaan lisäksi lihakaupan valikoima. Ei paha!



Aiempi käynti Teurastamon kiehtovalle alueelle kohdistui Palemaan, mutta nyt oli vuorossa tosiaan Teurastamon Portti. Lounaalla tarjolla oli neljä vaihtoehtoa: pyttipannua, uunimakkaraa, pastramileipä tai savulihasalaatti. Kaikki kuulostivat ensiluokkaisilta vaihtoehdoilta, mutta päädyin tällä kertaa harvinaisempaan tuttavuuteen eli pastramileipään salaatilla ja bataattiranskalaisilla (11,50 €).



Yllätys oli kuitenkin suuri, kun leipä ei ollutkaan ”nykiläishenkinen”, vaan muistutti erehtymättömästi hampurilaista. Jos se näyttää hampurilaiselta ja se maistuu hampurilaiselta, on se hampurilainen. Niin se vaan on. Pastramihampurilainen oli tästä nimisekoilusta huolimatta tasokas setti. Laadukasta pastramia oli riittävästi ja kivanoloinen majoneesi komppasi sitä hyvin. Edes yleensä turhaksi kokemani tomaatti ei pilannut burgeria. Kokonaisuus oli riittävän simppeli siitä huolimatta. Annoksen täydensi poikkeuksellisen ohuet, mutta herkulliset bataattitikut sekä sitruunavinaigretillä raikastettu salaatti. Lounaaseen kuuluu kahvi, mutta ei esim. alkusalaattipöytää. Mutta sen ymmärtää. Kuka tulisi mussuttamaan porkkanaraastetta ja kurkkuviipaleita Roslundin lihakauppaan?



Teurastamon Portti ihastutti tiiviillä ja rennolla tunnelmallaan sekä pätevällä lounaallaan. Tilat ovat pienet, mutta se ei tahtia haitannut. Teurastamon alueen lounastarjonta on nyt todettu sekä Paleman että Teurastamon Portin toimesta hyvinkin laadukkaaksi, mikä on ilo meille kaikille.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




 Teurastamon Portti

Työpajankatu 2
00580 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti