lauantai 5. tammikuuta 2019

Bar Cón

Kampin ravintolamaailmasta tuttu Bar Cón avautui marraskuun lopussa Fleminginkadun ja Franzéninkadun kulmaan. Fleminginkatu on jo valmiiksi aikamoinen ravintolakatu: sijaitseehan siellä esim. Gastro Cafe Kallio, Wino ja Döner Harju. Tuttuun tyyliin Bar Cón tarjoaa jaettavia tapashenkisiä annoksia espanjalaisista klassikoista. Ruoan lisäksi myös juomiin panostetaan, sillä tarjolla on laaja valikoima mm. espanjalaisia viinejä. Väitetään myös, että Bar Cónissa on Pohjolan laajin valikoima vermuttia, mikä ilahduttaa suuresti meikäläistä. Olen jo parin vuoden ajan odottanut vermutin ”lopullista läpimurtoa” Suomessa, mutta vielä sitä saadaan odottaa.

Vermutti minut saikin matkaamaan ensimmäisen kerran Kallion Bar Cóniin. Arkisin neljästä seitsemään, kun on La Hora del Vermut, saa tapaksen ja lasin vermuttia (tai muuta juomaa) 12 euron hintaan. Talon vermutti testattiin toimivaksi ja patatas bravasit äärimmäisen herkullisiksi. Rapeat perunat yhdistettiin savustetun paprikan ja aiolin värittämään kastikkeeseen tavalla, joka veti täydellisesti vertoja esikuvilleen Barcelonassa.



Toisella käyntikerralla olin liikkeellä parin työkaverin kanssa ja tarkoitus oli jakaa isompi määrä annoksia keskenämme. Pöytä tilattiinkin täyteen: päivän juusto- (7,50 €) ja leikkelelajitelmat (8,50 €), espanjalaista tonnikalaperunasalaattia (5,90 €), burrataa pistaasipestolla (14,90 €), tartaria ankanmaksakreemillä ja savupaprikalla (8,50 €), patatas bravasit (6,50 €), oliiviöljyssä paistetut paprikat (6,50 €), friteerattua minimustekalaa ja aiolia (9,90 €) sekä grillattua mustekalaa romesco-kastikkeella (12,50 €). Mustekala-annokset itse asiassa edustivat katsannon ääripäitä. Kärkeen nousi grillattu mustekala, jossa mustekala yhdistyi hienosti maukkaaseen pähkinäiseen kastikkeeseen, kun taas perää jäi pitämään tarjoilijan vinkkaamat chipironesit eli friteeratut minimustekalat, joissa maistui ainoastaan aioli, kun niitä siihen dippasi. Patatas bravasit olin todennut harvinaisen laadukkaiksi jo ensimmäisellä kerralla. Tonnikalaperunasalaatti yllätti positiivisesti. Loput annokset olivat varsin kelvollisia, mutta eivät tajunnanräjäyttäviä.








Asuintalon kivijalassa sijaitsevan vanhan pankin remontoiminen vaati aikaa, mutta lopputuloksena on saatu miellyttävän oloinen ravintolamiljöö, jossa pitkä baaritiski hallitsee tilaa. Maltillisia sävyjä rikkovat ikkunalaudalla majailevat viherkasvit. Palvelu Bar Cónissa oli todella ystävällistä ja henkilökunta oli aidosti kiinnostunut vierailijoidensa mielipiteistä.



Kallion Bar Cón on tervetullut lisäys Flemarin jo ennestään hyvään ravintolatarjontaan. Bar Cónissa homma toimii niin ruoan, palvelun kuin miljöön osalta hyvin, onhan toimintaa harjoiteltu jo jonkin aikaa Kampin Korttelissa. Seuraavaksi testiin Bottomless Brunch!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bar Cón

Fleminginkatu 10
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti