sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Burger Lovers Festival 2019

Tänä(kin) kesänä jätän musiikkifestivaalit nuorempien kapeiden harteiden varaan, mutta ei tämä kesä ihan tyystin jää ilman festarihumua. Osallistuin nimittäin viikonloppuna burgerifestareille Kampin Narinkkatorilla! ”Suomen ensimmäinen hampurilaisfestivaali tarjoaa yleisölle mahdollisuuden päästä kerralla maistelemaan useiden maamme arvostetuimpien hampurilaisravintoloiden annoksia. Festivaalin järjestää suositun Burger Lovers Finland -yhteisön perustaneet aktiivit, jotka ovat valinneet mukaan 12 hampurilaisiin erikoistunutta ravintolaa tarjoamaan annoksiaan maistelukoossa.” Aika jees!

Olin liikkeellä kahden ajatuksen voimin: 1) otan niin monta burgeria kuin jaksan ja 2) maistan sellaisten ravintoloiden burgereita, jotka ovat minulle tuntemattomampia. En onnistunut kummassakaan tavoitteessani täydellisesti. Hampurilaisia – tai sanotaanko pikkupurilaisia – söin kaikkiaan neljä, enemmänkin olisi mennyt, mutta oli jo aika rientää muualle. Lisäksi osan minulle tuntemattomista ravintoloista, kuten Kusmiku Street Food & Barin jono ei vetänyt lainkaan, joten en käyttänyt arvokasta aikaani siihen paria minuuttia pidempään.

Alla kokeilemani hampurilaiset ja lyhyt arvostelu kustakin:

•    Bowl D1ner. Harvinaisen hölmöllä nimellä varustettu kuopiolainen ravintola tarjosi kokonaisen miniatyyrihampurilaisen (8 €). Burgeri oli herkullinen kokonaisuus potato bun -sämpylää, makoisaa pihviä sekä majoneesia ja muita sisuskaluja myöten. Festivaalin voittaja, sija 1. #Burgasmi!



•    Naughty BRGR. Minulle tutun Naughtyn sliderista (5 €) erottui sinihomejuusto miellyttävästi. Myös pihvi oli mehukas. Moitin liikoja rucolan lehtiä. Siitä huolimatta festivaalin sija 2.



•    RUOK Burger. Rukalaiset olivat Helsingin matkallaan kalkyloineet kannattavuuslukunsa kuntoon, sen verran tyyris oli ”puolikas burgeri” (7 €). Itse hampurilainen oli mehukas ja simppeli, mutta katosi kolmella haukulla kitaan liian nopeasti, joten fiilistely jäi kesken. Festivaalin sija 3.



•    Bun2Bun. Kampin kauppakeskuksessa majaileva vegaaninen hampurilaisketju Bun2Bun oli minulle uusi tuttavuus keskeisestä sijainnistaan huolimatta. Beyond Meatin kehittämän vegaanisen pihvin luvattiin näyttävän, maistuvan ja käyttäytyvän kuin perinteisen pihvin. Se näytti ja käyttäytyi kuin paheellinen kaksoisveljensä, mutta lihalta se ei maistunut. Eikä sen toki tarvitsekaan. Kokonainen burgeri (14 €) oli eksoottinen ja pihvi kiehtova, mutta ei enempää. Festivaalin sija 4.



Katteet olivat muillakin kuin rukalaisilla kohdallaan. Mutta mikäpäs siinä. Alueelle pääsi ilmaiseksi haistelemaan tunnelmaa, mutta neljälle ”burgerille” tuli hintaa 34 €. Nälkä lähti, mutta ähkyä sillä ei saatu vielä aikaiseksi. Toisaalta asiakkaalle homma on tehty helpoksi, kun laatuburgeria tarjoavat ravintolat ovat pienellä alueella vieri vieressä. Hävikkiruoasta huolehtivat lokit, jotka tekivät aika ajoin kamikaze-tyylisiä hyökkäyksiä meidän poloisten ihmisolentojen kauhuksi.



Ruuhkasta, jonottamisesta, rasvan kärystä, kovista hinnoista sekä lokkiystävistämme huolimatta toivon tapahtumalle jatkoa. Moni mielenkiintoinen paikka jäi tällä kertaa kokematta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Burger Lovers Festival
Narinkkatori
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti