sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Phad Thai

Phad Thai -ravintola nököttää Urheilukadulla viistosti Helsingin jäähallia vastapäätä. Lätkähuumasta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, kun käyskentelin ravintolaan eräänä arkipäivänä iltapäiväyhden aikoihin. Ravintolassa oli lisäkseni vain yksi pöytäseurue. Ravintola tarjoaa nettisivujensa mukaan ”aitoa thaimaalaista ruokaa”. Lounasbuffet (11 €) oli verrattain kulahtaneen oloinen. Siitä huolimatta kävin sen kimppuun nälkäisen hyeenan lailla.







Alkuun ottamani epämääräisen keiton, joka oli kamalinta miesmuistiin, jälkeen otin maistettavaksi mahdollisimman montaa ruokaa: naudanlihaa, kanaa paistettuna ja fritattuna, riisiä sekä kevätkääryleitä. Yllätyksekseni frittikana oli parasta. Paloja täytyi hakea jopa lisää. Sen sijaan normikana oli todella mautonta, riisi outoa ja naudanliha turhan tulista meikäläiselle. Kääryleet kastikkeella ryyditettynä menivät siinä sivussa ilman suurempia tunnekuohuja.

Ilokseni huomasin, että kahvin kera oli tarjolla pannukakkua(!). Vaikka yleisen elämänkokemuksen mukaan pannukakku ei ole kovin tyypillinen thaimaalainen ruokalaji, oli se sitäkin mieluisampi. Vielä kun pannari (yksi pala hillon, yksi vaahterasiirapin kera) oli erittäin hyvää!



Phad Thain interiöörissä huomaa ensimmäisenä ruutulattian. Kohtuullisen pieni tila on ängetty turhan täyteen erinäistä tilpehööriä. Kokonaisuudesta muodostuu raskas, vaikka sitä on viherkasveilla pyritty raikastamaan. Lounaskokemusta ei edesauttanut henkilöstön kovaääninen keskustelu(?) taustatiloissa.
Phad Thain ja minun elämäntaival jäi odotusteni mukaisesti yhteen käyntikertaan.

Ruoka
Hinta-laatu
Hinta-laatu




Phad Thai
Urheilukatu 36
00250 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti