keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Popino

Kun koittaa kesäinen päiväretki Suomen vanhimpaan sisämaakaupunkiin Hämeenlinnaan, on edellisiltana hyvä tsekkailla Tripadvisorista kaupungin ravintolatarjontaa. Kun ottaa pois fancyt ja hieman arvokkaammat ravintolat – pysyen silti turvallisesti top 10:ssä – silmät pysähtyvät hetimmiten Popinoon, tuohon yli 30-vuotiaaseen kaupungin ravintolaikoniin. Päätös seuraavan päivän ravintolakohteesta on sinetöity.




Meininki ravintolassa lauantain myöhäisiltapäivässä on leppoisa, mutta ei unelias. Asiakkaita riittää melkein jokaiseen pöytään. Nälkäisen katse kiinnittyy pian raastepöytään ja mieleen nousee kysymys: onko täällä ILMAINEN raastepöytä? Kyllä on. Eikä mikä tahansa raastepöytä, vaan kunnollinen raastepöytä. Tarjolla oli nimittäin mm. pasta- ja sienisalaattia, kaali- ja kurkkuraastetta, kananmunaa ja valkosipulioreganoleipää. Aivan alkuun kuitenkin heittäydyin mainoksen uhriksi kokeilemalla ulko-oven tienoilla mainostettua ”viinisuositusta” eli kuusenkerkkä-GT:tä (9,50 €). Se paljastuikin miellyttävän pehmeäksi, maukkaaksi ja raikkaaksi – tosin kuusenkerkkä itsessään ei maistunut erityisen paljoa, mutta hyvää se silti oli.






Popinon ruokalista on pitkä kuin nälkävuosi. Olisiko niin, että vuosien mittaan mistään ei ole luovuttu, mutta uutta on otettu matkan varrella mukaan? Tarjolla on lämpimiä alkuruokia, keittoja, salaatteja, leipiä, burgereita, pizzoja, kasvisruokia, pastoja, meren herkkuja, siivekkäitä, pihvejä ja tietysti asiakkaiden toivomia annoksia. Valitse niistä sitten. No, valitsin Texas-pizzan (17,40 €), koska se kuulosti kivan erilaiselta. Se koostui kahdeksan tuntia (tasan?) kypsytetystä revitystä possusta, cheddarjuustosta, marinoidusta punasipulista, maissista, persikasta, valkosipulista, bbq-kastikkeesta ja hickory-chilimajoneesista. Kokonaisuus oli tuhti ja yltäkylläinen, kuten kuvailusta ja kuvasta voi päätellä. Kyseessä oli rehellinen pizza, ei mikään pohjoisnapolilais-brooklyniläiskombinaatioversio. Yltäkylläisyydestä ja rasvaisesta olemuksesta huolimatta pizza oli tasapainoinen, erityisesti persikan ansiosta. Hickory-chilimajoneesikin maistui. Valkosipulissa ei ollut säästelty, minkä maininnan kuulin myös naapuripöydästä.

 

Popinon sijainti portaiden puolivälissä ei ole helppo esim. liikuntarajoitteisille tai lastenvaunuja työntäville. Tosin salainen sisäänkäyntikin saattaa olla olemassa. Ravintolan interiööristä sen sijaan erottuvat mainitsemani raastepöydän lisäksi viinipullot yhdellä seinällä ja perätilan puolittainen avokeittiö. Pöydät ovat vieri vieressä. Asiakaskunta näytti olevan luonteva läpileikkaus paikallisista asukkaista. Palvelu oli ystävällisen välittävää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Popino
Linnankatu 6
13100 Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti