sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Bro

Hakaniemen Hilton Strand -hotellin nelisen vuotta sitten auenneesta ravintola Brosta muistetaan aina mainita, miten sen nimi lausutaan, mutta minäpä kerron, mistä nimi tulee. Se tulee sanoista Baari, Ravintola ja Olohuone. Bro oli pitkään to visit -listallani, mutta se jäi nopeasti uusien kiehtovampien tulokkaiden jalkoihin, minkä vuoksi poistin sen listaltani kaikessa hiljaisuudessa. Sipilän hallitus vaihtui ja Triplan kauppakeskus ehdittiin avata ennen kuin sovin lounastreffit Brohon.

Ystävääni odotellessa oli aikaa pälyillä ravintolan miljöötä. Vaikuttavahan se on. Huonekorkeutta on kenties enemmän kuin yhdessäkään toisessa helsinkiläisessä ravintolassa. Ravintolan ja baarin yhdistelmästä löytyy jokaiselle miellyttävä paikka; yksi haluaa istua takan äärellä siemailemassa juomaansa, toinen mutustella ruokansa rennosti nojatuolissa istuen ja kolmas virallisemmin varsinaisen ruokapöydän äärellä. Useimmilta paikoilta aukeaa merimaisema. Mieleen jäävät myös tyylikkäät valaisimet, jotka hallitsevat ilmatilaa kuin Yhdysvaltain ilmavoimien F-22 Raptorit.

Bron lounaalla voi valita joko salaatin ja keiton (10,90 €) tai edellä mainittujen lisäksi päivittäin vaihtuvan lämpimän ruoan (13,80 €), joka on tehty joko lihasta, kalasta tai kanasta. Otin koko setin, kuten niin usein aiemminkin lounailla. Alkukeitto oli kohtuullista, vaikkei vaikuttanut olevan sitä mitä listalla luki. Alkusalaatit olivat ok-tasoa. Niistä jäivät mieleen ainoastaan raviolit, joita löytää harvemmin buffetista. Tahnavalikoima oli kattava, mistä pisteet.





Pääruokana oli tillilihaa – tuota aiempien sukupolvien kouluruokainhokkia. Tulta päin vain. Meillä kävi muutenkin tuuri, sillä juuri meidän kohdallamme keittiöstä tuotiin vati, joka oli täynnä mehevän herkullisen näköistä lihaa. Ja nimenomaan lihaa, ei pelkkää haaleata kastiketta. Meidän ei siis tarvinnut tehdä poliisille katoamisilmoitusta lihasta. Sen minkä ulkonäkö jo väläytteli, maku todensi oikeaksi. Liha oli laadukasta ja muhkean hurmaavaa. Sitä komppasivat hyvin perunamuhennos ja alkusalaattipöydästä ”varastamani” muut tykötarpeet. Erittäin toimiva pääruoka-annos, tuunattuna myös.

Seuraavaksi kiinnostaa testata Bron kehuttua drinkkivalikoimaa, ehkäpä käsillä olevalla pikkujoulukaudella. Puitteet siihen ovat hienot, erityisesti näinä pimeiden iltojen aikakaudella.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bro
John Stenbergin ranta 4
00530 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka hyvältä näyttävät annokset. Minulla on hakusessa uusi ravintola, jossa voisi käydä nauttimassa lounaan joskus työpäivän aikana. Turusta sellainen pitäisi löytää. Vaihtoehtoja kuitenkin on monia, ja onhan se mukavaa ajanvietettä, kun testailee erilasia ravintoloita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse melkeinpä tykkään kokeilla mieluummin uutta kohdetta kuin mennä vanhaan hyväksi havaittuun ravintolaan. Toki varmoja valintajokin pitää olla ja niissä käydä. Tsemppiä etsintätyöhön!

      Poista