perjantai 13. joulukuuta 2019

Suvilahti TBA

Päivällä viaton lounasravintola, illalla hillitön keikkapaikka. Sellainen on reilun vuoden ikäinen Suvilahti TBA. Itse olen näistä kahdesta maailmasta kokenut vain lounaan, sillä en ole klassinen keikkanäätä. Sen sijaan lounailla tykkään käydä. Suvilahti TBA tarjoaakin päivittäin liha- tai kala-annoksen sekä vegaanivaihtoehdon. Olin tähdännyt oman käyntini päivään, jolloin tarjolla oli ”hitaasti kypsytettyä porsaan etuselkää, dijon-tryffelikastiketta ja valkosipuliperunoita” (10,50 €). Buffetpääruoan lisäksi settiin kuuluu päivän keitto sekä salaattipöytä, kahvia unohtamatta.





Salaattipöytä paljastui varsin monipuoliseksi. Otin lautaselleni feta-pastasalaattia, peruna-herkkusienisalaattia, raasteita, suolakurkkuja, punajuuria, maustettua kukkakaalia sekä marinoitua sipulia. Salaattipöydän antimista ei ole pahaa sanottavaa, mutta toisaalta wau-elämyksiltäkin vältyttiin. Possu oli suunmukaista, mutta dijon-tryffelikastike ei pystynyt vastaamaan koviksi nousseisiin odotuksiini. Purjo-perunasosekeitto ei jäänyt jälkikäteen vaivaamaan mieltä hyvässä tai pahassa.





Suvilahti TBA on äijämäisen näköinen paikka ja meininkikin lounaalla oli äijämäistä. Tarjoilija hoiti hommat komea pipo päässä, enkä lounaani aikana nähnyt yhtäkään naisasiakasta. Miljöö on avara ja kolkonpuoleinen. Päiväsaikaankaan ei voi välttyä huomiolta, että kyllä tämä keikkapaikka taitaa enemmän olla kuin lounasravintola.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Suvilahti TBA
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)
00540 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti