maanantai 13. tammikuuta 2020

Biáng!

Biáng! on kaikessa hiljaisuudessa laajentunut kolmen ravintolan ketjuksi. Tai no, hiljaisuudessa ja hiljaisuudessa. Ravintola nimittäin pääsi viime kesänä kansakunnan kaapin päälle, kun se joutui mediakohun ytimeen pyytämällä perhettä poistumaan ravintolasta, koska perheen 3-vuotias lapsi itki keuhkojansa tyhjäksi. Näin ainakin kohun toinen osapuoli kertoi. Ravintoloitsija oli luonnollisesti eri mieltä viestintänsä sisällön rajuudesta. Kohun saattelemana ravintola kantautui minunkin tietooni.

Biáng! avasi Citycenterin ravintolan tyhjäkäynnillä pitkään tuprutelleen Lo Stretton tilalle. Hyvä niin. Tyhjä ravintola muutoin asiakkaita pullistelevassa ravintolamaailmassa on surullinen näky. Kuten muutkin kauppakeskusravintolat, myös Biáng! on auki sunnuntaina – tuona suomalaisen ravintolakartan mustana päivänä.


Tilasin alkupalaksi kevätkääryleet (6 €). Muun muassa kanalla ja kaalilla täytetyt kääryleet oli huitaistu nopeasti muutamalla suupalalla makean chilikastikkeen ryydittämänä. Kevätkääryleiden alla oleva ”salaattipeti” oli hauska näky. Ihan ok, ei mitään erikoista.



Kiinan pohjoisosista tulevat biáng biáng -nuudelit valmistetaan perinteisesti käsin. Näin myös nimensä nuudeleista saaneessa ravintolassa toimitaan. Tämän tiedon saatteleman oli itsestään selvää valita nuudeliannos: paistetut riisinuudelit naudanlihalla (16 €). Soijakastikkeella valeltu annos oli ilahduttavan herkullinen. Nuudelit olivat erinomaisia ja naudanliha pätevää. Kokonaisuutta tasapainottivat oivallisesti kaali, porkkana ja kananmuna.



Biáng! tarjoaa seesteisen miljöön, varsinkin jos istuu selkä kauppakeskukseen päin. Tällöin silmäniloa antaa myös peräseinällä oleva valokuvatapetti, joka esittää kiinalaista katukojua. Mustat valaisimet ja puiset huonekalut luovat harmonisen tunnelman. Tarjoilu sujui varovaisesti, mutta toimivasti.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Biáng!
Kaivokatu 8 (Kauppakeskus Citycenter)
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti