Biáng! avasi Citycenterin ravintolan tyhjäkäynnillä pitkään tuprutelleen Lo Stretton tilalle. Hyvä niin. Tyhjä ravintola muutoin asiakkaita pullistelevassa ravintolamaailmassa on surullinen näky. Kuten muutkin kauppakeskusravintolat, myös Biáng! on auki sunnuntaina – tuona suomalaisen ravintolakartan mustana päivänä.
Tilasin alkupalaksi kevätkääryleet (6 €). Muun muassa kanalla ja kaalilla täytetyt kääryleet oli huitaistu nopeasti muutamalla suupalalla makean chilikastikkeen ryydittämänä. Kevätkääryleiden alla oleva ”salaattipeti” oli hauska näky. Ihan ok, ei mitään erikoista.
Kiinan pohjoisosista tulevat biáng biáng -nuudelit valmistetaan perinteisesti käsin. Näin myös nimensä nuudeleista saaneessa ravintolassa toimitaan. Tämän tiedon saatteleman oli itsestään selvää valita nuudeliannos: paistetut riisinuudelit naudanlihalla (16 €). Soijakastikkeella valeltu annos oli ilahduttavan herkullinen. Nuudelit olivat erinomaisia ja naudanliha pätevää. Kokonaisuutta tasapainottivat oivallisesti kaali, porkkana ja kananmuna.
Biáng! tarjoaa seesteisen miljöön, varsinkin jos istuu selkä kauppakeskukseen päin. Tällöin silmäniloa antaa myös peräseinällä oleva valokuvatapetti, joka esittää kiinalaista katukojua. Mustat valaisimet ja puiset huonekalut luovat harmonisen tunnelman. Tarjoilu sujui varovaisesti, mutta toimivasti.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Biáng!
Kaivokatu 8 (Kauppakeskus Citycenter)
00100 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti