torstai 23. tammikuuta 2020

Tårget

Turun paraatipaikalla Aurajoen rannassa sijaitseva Vähätorin historiallinen alue on luonteva paikka ravintolatoiminnalle. Edellisellä Turun reissulla testasin Tiirikkalan, nyt oli naapurissa sijaitsevan Tårgetin vuoro. Ravintoloissa onkin paljon samankaltaisuutta, vaikka ne eivät samaan ketjuun kuulukaan.



Tårget tarjoaa runsaan lounaan (10,50 €), sillä siihen kuuluvat buffetin salaattipöytä, päivän keitto ja pääruoat sekä jälkiruoka ja kahvi. Jälkiruoka vaikuttaakin olevan turkulainen erikoisuus, sillä myös Tiirikkala tarjosi pientä makeaa jälkipalaa. Kalakeitto oli lounaan loppuvaiheessa jo hieman muhjuuntunutta, mutta maku oli siitä huolimatta kohdillaan. Salaattipöytä tarjosi mm. riisipohjaista salaattia, herkullista focacciaa sekä vihanneksia, kuten herkullisiksi valmistettuja rakuunaporkkanoita. Varsin mukiinmenevä aloitus, joka ei kuitenkaan kaapannut pääroolia pääruoalta.



Pääruoka vaikuttikin jo etukäteiskatsannossa muhkealta: chili con carnea kotimaisesta härästä villiriisillä ja paahdetuilla vihreillä paprikoilla. Härkä olikin mureaa ja erinomaista. Kokonaiset pehmeät valkosipulinkynnet ja paprikat avustivat härkää oivallisesti. Mukavan marjaisa marjapiirakka (ei kuiva lainkaan!) ja kahvi päättivät miellyttävän lounashetken.



Tårgetin interiööri on kiehtova. Tila jakautuu kivasti eri huoneisiin ja on täynnä yksityiskohtia, mistä osoituksena kuvassa näkyvä kattokruunu. Parasta kuitenkin ovat siellä täällä olevat lasiset lattiat, joiden alta paljastuu ties mitä historiallisia kerrostumia. Palvelu oli käyntikerralla välinpitämättömän oloista.



Mikäli Turussa etsii summanmutikassa ravintolaa, on verraton valinta suunnata kohti Vähätorin laadukasta ravintolakeskittymää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Tårget
Linnankatu 3
20100 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti