torstai 16. tammikuuta 2020

Makaronitehdas

Vielä näin uuden vuosikymmenen alussa tuntuu siltä, että hyvää pastaa tarjoavat ravintolat istuvat vilttiketjussa. Tähän modernin ihmisen perustavanlaatuiseen ongelmaan oman vastauksensa tuo Hangosta ponnistava Makaronitehdas. Se on valinnut pääkaupunkiseudun laajennusstrategiakseen kauppakeskukset. Mikäs siinä, nälkäistä asiakaskuntaa pitäisi riittää. Sillä on ravintolat Isossa Omenassa, Ainoassa, Jumbossa ja ilmeisesti vieläkin asiakaskadosta kärsivässä Redissä. Näistä kävin kokeilemassa juuri Redin ravintolan, ja käynti olikin ensimmäinen kyseiseen ketjuun ikinä.




Makaronitehdas tarjoaa herkullisen kuuloisia pasta-annoksia. Vaihtoehtoina löytyy niin klassista pomodoroa, arrabbiataa ja carbonaraa kuin vaikkapa talon makkara- tai savulohipastaa. Päädyin kuitenkin Agnelloon (18,60 €), jossa pääraaka-aineena on uusiseelantilainen lampaan sisäfilee, jota hivelee valkosipuli-basilikaöljy sekä parmesaani ja punaviinikastike. Lampaanliha oli muhkeaa, mutta paloja oli annoksessa aika naftisti. Pasta oli laadukasta. Valkosipuli-basilikaöljy oli oivallista sitoen annoksen maut yhteen. Sen sijaan punaviinikastike ei kummallisesti erottunut mitenkään. Valitsin annosta säestämään lasillisen portugalilaista punaviiniä (370 Leguas / 7,80 € / 12 cl), mutta täyteläisen elegantiksi ja voimakkaaksi kuvailtu viini ei onnistunut säväyttämään.

Seuralaiseni jäivät kaipaamaan annoksissaan parmesaania, jota sai parin euron lisämaksusta – siis jos se ei kuulunut annokseen. Makaronitehtaassa osataan käyttää Exceliä. Tämän huomaa monesta asiasta, kuten mainitusta parmesaanista, kitsaasti annostellusta lampaasta ja siitä, että vesi ainoana ruokajuomana maksaa vajaan euron.



Makaronitehdas on tullut yhtäältä tunnetuksi itse valmistamastaan pastasta, toisaalta mediakohuista liittyen kohtuuttomalta kuulostavaan työnantajapolitiikkaan. Omastakin käynnistä jäi ambivalentti fiilis: miljöö oli kiva, ruoka hyvää, mutta palvelun taso horjahteli käynnin aikana pahasti. Hintataso on Exceliä apuna käyttäen vedetty melko kireäksi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Makaronitehdas
Hermannin rantatie 5 A (Kauppakeskus Redi)
00580 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Olin sunnuntaina syömässä Forumin Makaronitehtaassa. Puitteet oli miellyttävät, mutta annoksessa toivomisen varaa. Otin kanapastan. Annos oli mielestäni aika pieni 18e, parmesaanista sai maksaa 2e ja vesi 1e. Annos maistui hyvälle, mutta nälkä jäi. Hinta-laatu ei kohdanneet. En mene toiste!

    VastaaPoista
  2. Samoja fiiliksiä itsellä. Yhtäältä prameat tilat ja hyvä ruoka, toisaalta kohtuullisen pienet annokset ja väkevä hintataso.

    VastaaPoista