perjantai 21. helmikuuta 2020

Cafe Bakery Meli

Vajaa vuosi sitten Hesarille aukesi bosnialaisen perheen perustama Meli. Kävin testaamassa leipomo-kahvilan aamiaistarjonnan. Kun tarjolla on mm. balkanilaista lepinja-leipää ja Keski-Euroopassa yleistä buhtla-pullaa, on vain luonnollista valita kohtuullisen leveältä listalta juuri niitä.


Otin lepinani klassisella kinkku-juustotäytteellä (5,90 €). Vastaleivottu leipä (olivat vielä uunissa tilausta tehdessä) oli hurmaavan herkullista. Se oli täytetty levitteellä, salaatilla, juustolla ja kinkulla. Täytteitä oli tuhdisti, mutta kokonaisuus ei sortunut liiallisuuden puolelle. Jälkipalaksi ottamani nutella-buhtla (2,50 €) oli sen sijaan täydellinen ylilyönti – kuka hullu tilaa nutellapullan puoli kahdeksan aamulla? No, minä tilasin ja täytyy sanoa, että muhkean pullan syöminen alkoi muutaman suupalan jälkeen tekemään tiukkaa. Hyvää se silti oli, ei siitä pääse mihinkään. Ilmavan pullan päällä oli tomusokeria ja sisällä sykki mojovan suklainen sydän. Kaffa Roasteryn iso suodatinkahvi (3 €) ryyditti aamiaista oivallisesti, mutta enemmänkin olisi mennyt.



Aamutuimaan sisään kahvilaan astuessa silmälasit menivät huuruun. Meininki oli sen verran kuumaa, että ulko-oveakin oli syytä pitää auki. Melin miljöö on tummanpuhuva, skandivaalea loistaa poissaolollaan. Sisustus ei ole erityisen mieleenpainuva, mutta palvelu nuorehkon herran toimesta sen sijaan oli. Harvoin saa niin aidon iloista palvelua!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu
Cafe Bakery Meli
Helsinginkatu 11
00500 Helsinki

2 kommenttia:

  1. 1, Oikea nimi on LepinJa. Ja se ei ole vain bosnialainen, mutta myös serbialainen ja kroatilainen leipä.
    2. Buhtla ei ole balkanilainen, se on keskieuropalainen (Itävalta, Tsekkia, jne).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä sivistyspommista, olet luonnollisesti täysin oikeassa :) Päivitin tekstiä tältä osin. Yritän aina selvittää tällaiset asiat, mutta nyt oli harmillisesti päässyt nämä erheellisyydet kirjoitukseen.

      Poista