perjantai 28. helmikuuta 2020

Dylan Marmoripiha

Dylan-ketju käsittää jo 10 omannäköistänsä ravintolaa. Se on aika hyvin. Tuorein käyntini kohdistui Stockmannia vastapäätä sijaitsevaan Alvar Aallon suunnittelemaan Rautataloon, jossa majaansa pitää Dylanin sisarussarjan Marmoripiha. Viime vuonna tuli pariin otteeseen käytyä Dylan Kottbyssä sekä jo useampi vuosi sitten Etelärannan Block by Dylanissa.



Dylan Marmoripiha tarjoaa lounasaikaan keittolounaan (8,90 €), pienen salaatin ja keiton (10,50 €) tai jackpotin eli koko lounasbuffetin (11,90 €). Kahvi sisältyy hintaan. Käyntipäivän lounaslista kuulosti äärimmäisen herkulliselta: pähkinäistä myskikurpitsakeittoa, ”Hot Dog Heaven”, toisin sanoen briossisämpylöitä, aitoja nakkeja, sinappirelissiä, paahdettua sipulia ja coleslawta sekä fish and chipsejä – unohtamatta normisalaattibuffettia ja jälkiruokana olleita mokkapaloja. Aikamoinen kattaus!



Kevytnälkäisimmät olisivat varmasti saaneet vatsansa täyteen pelkästään ahmimalla katseellaan linjastolla eteen tulevia ruokia. Pelkkä salaattipuoli oli varsin muhkea. Lautaselleni päätyi kana-nuudelisalaattia ja peruna-pekonisalaattia tavanomaisimpien focaccian, fetan, tomaatin, kurkun ja pähkinöiden lisäksi. Pelkästään siis salaattibuffalla olisi päässyt pitkälle, jopa maaliin saakka. Hodaribaari oli tietysti lounaan kohokohta, niin etu- kuin jälkikäteen. Laadukas sämpylä ja nakki muodostivat erinomaisen pohjakombinaation, jota täydentämään sai lisäillä tarvittavan määrän asianmukaisia lisukkeita. Pähkinäinen myskikurpitsakeitto oli etukäteisodotuksiin nähden pienoinen pettymys, kuten myös turhan kuivakka mokkapala. Kaiken kaikkiaan Dylan Marmoripihan lounas oli keskimääräistä tasokkaampi sekä ehdottomasti kiehtovampi ja monipuolisempi.



Marmoripihan atrium ei ole missään määrin tavanomainen lounaspysäkki. Historiaa ja arvokkuutta uhkuvat puitteet ovat viimeisen päälle. Pitkään toimistokäytössä ollut tila parvineen, kattoikkunoineen, marmorilattioineen ja suihkulähteineen avautui kaikelle kansalle 2,5 vuotta sitten, kun Dylan aloitti toimintansa. Hyvä niin. Menkää ja syökää. Menkää ja ihmetelkää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Dylan Marmoripiha
Keskuskatu 3 A
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti