sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Café Bar No 9

Ysibaarin Pollo Limonello taitaa olla kaupungin tunnetuimpia yksittäisiä annoksia. Tarkkoja valmistuskertoja tuskin on tiedossa edes Ukko ylijumalalla, mutta Pollo Limonelloa lienee ravintolan historian aikana vuodesta 1996 lähtien tehty pitkälle yli 100 000 annosta. Kana sitruunaisessa jogurttikastikkeessa onkin moderni klassikko ja jo itsessään oman matkansa arvoinen (toki vain Uudenmaankadulle, ei sen kauemmas)!



Kävin pitkästä aikaa Ysibaarissa ja nautin nimenomaan Pollo Limonellon (10,50 €). Täytyy sanoa, että annos oli keltaisessa esteettisyydessään leikkisän näköinen ja makumaailmaltaan tasapainoinen ja erittäin sujuva. Sitruunaa, hunajaa, kermaa ja jogurttia oli juuri sopivasti. Myös pastan ja kanan välinen suhde oli varsin parahultainen. Toisin sanoen mitään ei ollut liikaa, mutta toisaalta mitään ei ollut liian vähääkään. Annos oli myös miellyttävän mehukas. Kokonaisuus on siis löytänyt balanssinsa, kuten olettaa saattaa, onhan valmistuskertoja ravintolalla vyöllään enemmän kuin Mikronesian liittovaltiossa on asukkaita.

Ysibaariin ei mennä jutustelemaan henkilökunnan kanssa taikka ihailemaan pienen tilan sisustusratkaisuita. Palvelutasoa voisi kuvailla sujuvaksi, mutta ei missään määrin ystävälliseksi. Homma hoidetaan, mutta jutustelu jätetään trendipetteriravintoloille. Ysibaarin miljöökään ei jätä muistijälkiä, vaan edustaa ennemminkin kaurismäkeläistä tyylisuuntaa. Ravintola porskuttaakin parilla klassikkoannoksella (toinen on kanakorianteri-wok) ja mutkattomalla meiningillä, eikä kukaan syytä sitä siitä. Porukkaa riittää ja homma rokkaa, minkä todistin myös käyntikerrallani. Täydellisen pasta-annoksen kaavaa ei voi laskea Excelin avulla tai turvautumalla astraalimatkailuun, mutta sen voin todeta, että Pollo Limonello on simppelin toimiva pasta-annos par excellence!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Café Bar No 9
Uudenmaankatu 9
00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti