lauantai 15. helmikuuta 2020

Story (Tripla)

Triplan lauantaimyöhäisiltapäivän väenpaljous yllätti meidät housut kintuissa: suurimpaan osaan ravintoloista ei ollut mitään asiaa ja pahimmissa rysissä jonot kiemurtelivat ulos asti. Onneksi neloskerroksen yhdestä rauhallisesta kulmasta löytyi tuttu Story-ketjun ravintola, jossa oli tilaa ja mitä rauhallisin äänimaailma. Kaukana oli kakofoninen älämölö. Olen aiemmin testannut myös Storyn ensimmäisen ravintolan Kauppahallissa sekä sen jälkeen avatun ravintolan Kampissa.



Storyn ruokalista on simppeli: muutama burgeri ja pääruoka, useampia herkullisen kuuloisia lisukkeita sekä pari jälkiruokaa. Olisi ollut helppo valita burgeri, mutta niitä oli tullut maisteltua taannoisilla Cityn SYÖ-viikoilla tarpeeksi, joten nyt oli lasagnen vuoro. Lasagnea ei ole tullut liikaa ravintoloissa muutenkaan maisteltua. Storyn lasagne (20,90 €) sisälsi käsin tehtyä pastaa, grillattuja sieniä ja tryffelillä maustettua mornay-kastiketta. Löysän kosteaksi jätetty lasagne oli makumaailmaltaan hillitty. Olisin kaivannut tymäkkyyttä sekä koostumukseen että makuihin. Sienet maistuivat, mutta niitä oli annoksessa hintsusti. Varsin arvokkaasti hinnoiteltu annos ei ollut suuren suuri. Vaimoni ottamaa vegeburgeria (16,90 €) munakoiso-schnitzelillä baba ganoushilla sekä tahini-jogurtilla kuvailtiin kokonaisvaltaisesti termillä ”valju” ja tarkennuksena vielä, että ”munakoiso oli aika löllö”. Hän muisteli kaiholla ”huippuhyvää” vegeburgeria ennen tammikuista listauudistusta.




Storyn lisukkeet olivat verrattoman kuuloisia! Vai mitä sanotte paahdetusta ruusukaalista grillatun sitruunan kera, hapanleipägnoccheista parmesan-juustolla tai vaikkapa karamellisoidusta maa-artisokka -tarte tatinista iäkkäällä balsamicolla ryyditettynä? Otimme pääruokiemme kylkeen gnocchit (6 €) ja yrttiperunat aiolilla (4 €). Molemmat annokset olivat minimalistisia, mutta erittäin suunmukaisia. Hapanleipägnoccheille lisäpisteet kiehtovuudesta ja innovatiivisuudesta.


Storyn ruoka voidaankin tiivistää näin: pääruoat kyykkäsivät, mutta lisukkeet toimivat.


Kuten sanottu, Triplan Story on miellyttävän rauhallinen ja avaran ilmava keidas keskellä kiireisintä ostosmaniaa. Edes ikkunoiden toisen puolella työskentelevät haalarihemmot eivät rikkoneet harmoniaa. Kun tähän lisätään erittäin ystävällinen ja välittävä palvelu, oli ruokailu puitteiden puolesta miellyttävä kokemus.

Story
Firdonkatu 2 B (Kauppakeskus Tripla, 4. krs.)
00520 Helsinki

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti