tiistai 10. maaliskuuta 2020

Ateneum Bistro

Kun haluaa ravita sekä sielua että kehoa, on museon ravintola siihen perin oivallinen paikka. Homma toimii seuraavasti: tarkista Ateneumin Taidemuseon uusi Natalia Goncharovan näyttely (alla pari kuvaa näyttelyn tarjonnasta) ja nauti sen jälkeen lounasta Ateneum Bistrossa. Toki ravintola tarjoaa myös esim. aina trendikästä iltapäiväteetä brittiläiseen tyyliin, joten käynnin voi ajoittaa myös työpäivän jälkeiseen aikaan.



Ateneum Bistrossa voi valita buffetlounaan (10,90 €) tai pöytään kannettuja lautasannoksia. Käyntikerralla buffassa oli pasta bolognesea, soppatykissä curry-kukkakaalikeittoa ja lautasannoksina sai bouillabaissea (14,50 €) tai sahramirisottoa pecorinojuustolla (12,50 €), joista päädyin viimeksi mainittuun. Kaikki vaihtoehdot sisältävät runsaan salaattipöydän.



Salaattipöytä oli varsin onnistunut ilmestys monipuolisuudessaan. Tavallisten vihannesten lisäksi tarjolla oli useampaa erilaista ruokaisampaa salaattia, joista nostan esiin kana-nuudelisalaatin sekä kukkakaali-papusalaatin. Molemmat erinomaisia. Myös veikeä sinappikermaviilidippi toimi. Sahramirisotto pecorinolla oli mukiinmenevä, mutta ei enempää. Makumaailma oli herkän elegantti, mutta yksioikoinen, kuten niin usein risotoissa. Annos olisi kaivannut särmää. Koostumus oli joka tapauksessa oikeaoppinen. Lounaskahvi olisi maksanut ekstraa, joten se jäi testaamatta.



Ateneum Bistron miljöö on upea, kuten odottaa sopii. Valtava mosaiikki toimii ravintolan katseenvangitsijana. Avarat ikkunat rautatieasemalle tuovat valoa seesteiseen tilaan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ateneum Bistro
Kaivokatu 2
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti