perjantai 6. maaliskuuta 2020

Sentro

Filippiiniläinen ruoka on Helsingissä nyt erityisen trendikästä. Nostin itsekin Pobren ja Paisanon viime vuoden parhaimpien lounaiden listalle. Tämän vuoksi oli luonnollista valita entisten kollegoiden tapaamisravintolaksi Pikku Roballa kohta vuoden ikäiseksi kasvanut Sentro. Onhan Sentron ravintoloitsijoiden juuret Filippiineillä, vaikka ravintola tarjoaakin laajemmin aasialaista modernia ruokaa.



Sentron ruokalistalla on vajaata kymmentä kiehtovalta kuulostavaa alku- ja pääruokaa. Silmäilyn perusteella on selvää, että tässä paikassa annokset eivät kenelläkään jää yhteen. Useampaan annokseen kannustetaan myös tarjoamalla alku- ja pääruoka sekä lisuke hintaan 28 € tai näiden päälle vielä jälkiruoka hintaan 34 €. Olen liian harvoin onnistunut saamaan hyvää aasialaista jälkiruokaa, joten jätin sen suosiolla tällä kertaa väliin.



Otin alkupalaksi Bao-höyrysämpylät kanalla (8 €). Makea hoisin-kastike toimi kanan kanssa hienosti. Kokonaisuus oli muutenkin mukavan simppeli, mutta varsin maistuva. Pääruoan osalta päädyin valkosipulissa haudutettuun naudanlihaan paksoin, inkiväärin ja muiden mausteiden kera (19 €). Lisukkeeksi annokseen kuului automaattisesti pieni kimchikippo. Varsinaiseksi lisukkeeksi valitsin bataatin (5 €). Murea naudanliha oli herkullista. Tämäkin annos oli mutkaton, mutta toimiva. Erityisesti bataattilisuke toimi sen kanssa laadukkaasti. Italialaisen Canaletton zinfandel-punaviini (8 €, 12 cl) ei säväyttänyt.



Alkumaljaksi valittua cavaa hörppiessä oli aikaa miettiä tilassa aiemmin toimineita ravintoloita legendaarista Beefy Queen Jamboa ja suosikkiani Oxia. Jälkimmäisestä muistuttaa hauska aaltopeltiseinä. Muuten varsin kolkkoa ja pientä tilaa raikastavat katosta roikkuvat viherkasvit. Palvelu sujui rennolla asenteella. Laskun jakaminen osoittautui hyvistä aikomuksista huolimatta käytännössä mahdottomaksi. Toki myönnän, että helpointa olisi ollut jakaa loppulasku meidän kaikkien kesken klassisella tasajaolla, mutta kun yksi ei ottanut yhtään viiniä ja pari otti jälkkärit ja… You know. Ja koska suomalaisia.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sentro
Pieni Roobertinkatu 13
00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti