tiistai 30. kesäkuuta 2020

Huvila

Järvenpään poliisi pelasti, kun pääkaupunkiseudulla ei passin uusimiseen liittyviä tunnistautumisaikoja kovin nopeasti heltinyt. Niinpä karautin Järvenpään poliisiasemalle, mutta kuka hullu matkaa Järvenpäähän saakka vain käydäkseen antamassa sormenjäljet polisiille? En minä ainakaan. Matka oli siis syytä kruunata maittavalla lounashetkellä. Päädyin pikaisen nettiselailun perusteella Sibeliuksenkadulla sijaitsevaan keltaiseen hirvihuvilaan, ravintola Huvilaan. Aikaisempi gastronominen käyntini oli suuntautunut Sesongin oivalliselle brunssille.




Huvila tarjosi lounasaikaan kolmea lounarihintaista (10,50 €) annosta ja yhden kalliimman porvariannoksen. Päädyin feta-avokadosalaatin, lindströminpihvien ja muikkujen välisessä tasavahvassa taistelussa lopulta muikkuihin. Jostain syystä en ikinä valitse salaattia, vaikka se tässäkin tapauksessa kuulosti kesäisen raikkaalta, jopa terveelliseltä. Voissa paistetut muikut perunamuusin, tillikurkkujen sekä kermaviilikastikkeen kera oli perin onnistunut kokonaisuus. Maut ja ainesosat olivat miellyttävässä tasapainossa. Sen sijaan alkusalaattipöytä oli valju esitys. Kaksi köykäistä salaattia (papuja ja tomaatti-kurkku-oliivi) ryyditettynä leivällä sekä vesimeloniviipaleilla pettivät odotukset jääden selvästi alle normaalin odotusarvon mukaisen alkusalaattivalikoiman. Ei silti, söihän sitä. Kahvi kuului lounaan hintaan, kuten odottaa sopii.




Huvilan terassin varjossa oli kiva nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Sisätiloissa tuli sen verran käytyä, että huomasin miljöön olevan selvästi tummasävytteisempi kuin, mitä kesäisen keltaisesta ulkoasusta olisi voinut päätellä. Klassinen hirsihuvila siis.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Huvila
Sibeliuksenkatu 5
04400 Järvenpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti