sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Eerikin Pippuri

(Huom! Käyntini ja kirjoitukseni on maaliskuulta, kun Ruoholahden Eerikin Pippuri vielä oli auki ennen ravintoloiden sulkua. Käsitykseni mukaan ravintola on jälleen kesäkuussa avannut ovensa.)

Eerikin Pippuri lienee Suomen legendaarisimpia kebabravintoloita, onhan Eerikinkadun toimipisteellä takana jo kunnioitettavat 23 vuotta. Ketjulla on nykyisin kuusi ravintolaa, mutta kantaisästä poiketen loput sijaitsevat kauppakeskuksissa. Testasin Ruoholahden kauppakeskukseen parisen vuotta sitten avatun ravintolan. Eerikin Pippurin lounastarjouksella (9,90 €) voi valita minkä tahansa annoksen. Kahvi kuuluu hintaan, mutta jäi tällä kertaa testaamatta.



Olen kebabin suuri ystävä. Sillä on jo Turun opiskeluajoista lähtien ollut tärkeä paikka sydämessäni. Suhtaudun intohimoisella rakkaudella erityisesti rullakebabiin (kebablihalla tai kanalla) ja iskender kebabiin. Elämäni parhaimmat kebabit olen syönyt King Kebabissa. Ei ole tosiaan tullut vastaan sen voittanutta. King Kebabin rullakebabeista Eerikin Pippurin kanarulla jää jälkeen valovuosia. Kanaan homma ei kaatunut. Sitä oli kyllä riittävästi ja se oli maukasta, mutta muu osa kyykkäsi. Erityisesti kastiketta oli annosteltu pipetillä. Kokonaisuus jäi liian kuivaksi.



Ruoholahden Eerikin Pippuri sijaitsee kauppakeskuksen katutason pääaulassa, aivan sushiravintolan ja Subwayn välittömässä puristuksessa. Hälyistä ja värikästä ympäristöä ei voida kuvailla miellyttäväksi, mutta sellaista ympäristöä kauppakeskus pystyy harvoin tarjoamaan. Kebabravintolat tosin eivät muutenkaan ole menestyneet vuoden kaunein ravintola -kilpailuissa. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja ruoka tuli sukkelasti eteen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Eerikin Pippuri
Itämerenkatu 21 A (Lähikauppakeskus Ruoholahti)
00180 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti