lauantai 13. kesäkuuta 2020

Taqueria Lopez ý Lopez

Tacoja kansalle, joka pimeydessä vaeltaa! Onneksi Suomesta on jo pitkään saanut laadukasta ja ”aitoa” meksikolaista ruokaa. Moni paikka on kuitenkin jo ehtinyt poistua keskuudestamme, mutta uutta yritystä pukkaa. Teurastamon urbaanissa sykkeessä toimintansa loppuvuodesta aloittanut Taqueria Lopez ý Lopez kumartaa meksikolaisella pikkukadulla sijaitsevalle tacokuppilalle. Taqueria Lopez ý Lopez saikin kunnian olla meikäläisen ensimmäinen koronarajoitusten höltymisen jälkeinen ravintola, jossa kävin. Historiallista kai sekin. Vaimoni on niin kovasti kehunut Kampissa sijaitsevan sisarravintolan lounastacoja, että piti oikein koko perheen voimin käydä testaamassa iltatarjontaakin.



Otettiin Beef Suadero -tacot (16 €), Verdes-kanaenchiladat (16 €) sekä naposteltavaksi nachot guacamolella (9 €). Guacamole oli ensiluokkaista ja kerrankin sitä oli riittävästi. Kanatäytteiset enchiladat uivat kastikkeessa, eikä valju värimaailma herättänyt suuria odotuksia. Valitettavasti värittömyys tarkoitti myös mauttomuutta. Homma meni jotenkin mössöiseksi, eivätkä maut erottuneet toisistaan. Ei jatkoon. Olin kuitenkin onnekas, sillä sain ahtaa kyltymättömään vatsaani vaimoni neljännen tacon. Se paljasti Lopez ý Lopezin todellisen osaamisen. Samalla mieleeni nousi kysymys: jos ravintolat ykköstuote ovat tacot, miksi ihmeessä minä hidasälyinen turakainen valitsin enchiladan listalta? Tacot olivat yhtäältä pelkistettyjä, toisaalta mojovan maukkaita. Hitaasti kypsytetyssä lihassakaan ei ollut säästelty.



Lopez ý Lopez kunnioittaa sillä tavoin vaatimattomia kansankuppilaesikuviaan, että se on kaikkea muuta kuin viihtyisä. Ainoastaan värikkäät kuvat elävöittävät pientä ja ankeaa tilaa. Tunnelma on siitä huolimatta – tai juuri siksi – rennon leppoisa. Maailma on jälleen hiljalleen avautumassa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Taqueria Lopez ý Lopez
Työpajankatu 2
00580 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti