torstai 11. kesäkuuta 2020

Momotoko (Citycenter)

Suomalaiset ovat tavanneet ramen-sanaa jo useamman vuoden ajan, sillä tuo monivivahteinen japanilainen nuudelikeitto on vallannut ainakin eteläisen Suomen. Kukapa ei tykkäisi maukkaan herkullisesta keitosta, johon olen tutustunut myös sen synnyinmaassa? Olen aiemmin testannut Euroopan suurimmaksi ramen-ketjuksi kasvaneen Momotokon ensimmäisen ravintolan Yliopistonkadulla sekä Hietalahden kauppahallin legendaarisen Fat Ramenin ja ne oivallisiksi ravintoloiksi todennut.


Koronapandemia on kurittanut ravintola-alaa ympäri maailman kovalla kädellä. Nyt kun ravintolat hiljalleen heräilevät koomasta, on hienoa, että City kantaa kortensa kekoon klassisilla SYÖ-viikoillaan (SYÖ TAAS! 5.–18.6.). SYÖ-Viikoilla mukana on Citycenterin Momotoko, jossa kävin nauttimassa diilihintaisen (14 €) setin, johon kuuluvat Tantanmen-ramen (normihinta 13,80 €) sekä Yakitori-kanavartaat (normihinta 5,50 €).



Paistetut kanavartaat makealla soijakastikkeella eivät voi olla muuta kuin syötävän hyviä. Sen sijaan Tantanmen-ramen ei pystynyt vastaamaan huutoon. Hienonnettu possunliha taitaa olla se annoksen muista erottava tekijä, eikä se sopinut keittoon parhaalla mahdollisella tavalla. Myös possun makumaailma jäi vajavaiseksi. Kyllä taitaa olla niin, että ramen-keitto vaatii kunnon siivut mehukasta possunkylkeä. On kuitenkin tunnettu tosiasia, että liemi tekee ramenin, ei niinkään lisukkeet. Kun Momotokon ramenin liemikään ei ollut muistijälkiä jättävä, jäi kokonaisuus keskiarvon alapuolelle.



Momotoko kumisi tyhjyyttään sinne mennessäni, mutta hetken siellä syötyäni naapuriravintola Biangin pari työntekijää asteli sinne asiakkaiksi. Lienee kai aina meriitti, jos kilpailijan työntekijät käyvät ravintolassa syömässä? Itse tila ei ole kummoinen. Nyt sitä luonnollisesti hallitsivat koronarajoitteiden huomioimiseen viittaavat kyltit ja desinfiointiaineet.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Momotoko
Kaivokatu 8 (Kauppakeskus Citycenter)
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti