torstai 20. elokuuta 2020

Matildankartano

Tänä kotimaan matkailun kesänä on Mathildedalin ruukkikylä noussut viimeistään koko kansan tietoisuuteen. Tutustuimme itsekin tuohon idylliseen kylään, kuuluisiin alpakoihin, mutta ennen kaikkea sen ravintoloihin ja kahviloihin yön yli kestäneellä reissullamme.





Mathildedalin ruukin vanha päärakennus muuntui remontin jälkeen kahvila-leipomoksi ja avasi uudistuneena Matildankartanona ovet viime vuoden keväällä. Vierailimme kartanossa lauantaina lounasaikaan, jolloin tarjolla oli muutama ruokavaihtoehto. Päädyin frittataan eli uunimunakkaaseen salaatilla (14 €). En itse asiassa muista aiemmin edes syöneeni tuota varsin harvinaislaatuista ruokalajia, mikä tietysti oli jo itsessään pätevä syy valita vaihtoehdoista juuri se. Frittata olikin hyvää, kuten myös raikas salaatti sen kyljessä. Annos täydentyi vielä parilla paahdetulla ja oliiviöljyllä sivellyllä leivänpalalla. Vaimoni otti leivän (8 €), joka koostui erittäin maukkaista tomaateista, vuohenguodaviipaleista, pestosta ja basilikasta. Lopputulos oli tyylikkään herkullinen.




Leipomo myy juurileipiä ja mm. juureen leivottuja pullia, jotka muuten eivät olleet yhtä makeita kuin tavalliset pullat. Viikonlopun oluet ja siideritkin oli helppo hoitaa samalla reissulla, sillä kartanon puoti myy lähitienoon tuotteita.





Matildankartano on parhaimmillaan takapihalla: nurmikolla kukkapuskan vieressä, omenapuiden varjossa, rennosti kesästä ja ruoista nauttiessa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Matildankartano
Bremenintie 4
25660 Mathildedal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti