sunnuntai 2. elokuuta 2020

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone (aamiainen)

(Vierailuni tapahtui juuri ennen koronakriisiä. Nettisivujen mukaan hotelli on jälleen auennut 31.7.2020.) Solo Sokos -hotellit ovat tunnettuja erinomaisen laadukkaista aamiaisistaan. Niissä yöpyessä onkin jo seuraavan aamun odotus vahvasti mielessä! Viime kesäistä visiittiä Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljonkiin ja sen paraatikelpoista aamiaista on muisteltu siitä lähtien. Nyt oli kuitenkin vuorossa vajaa satavuotias klassikko Turussa, puolitoista vuotta sitten tyylikkäästi uusittu legendaarinen Turun Seurahuone.



Seurahuoneen aamiaista (normihinta 23 €) tarjoillaan viikonloppuisin puoli kahteentoista saakka, mitä varmasti moni arvostaa. Samalla ruuhkahuippu kivasti tasaantuu. Aamiaisella katseeni kiinnittyy aina ensimmäisenä mehuihin, sillä aloitan niistä aamiaiseni kasaamisen. Keittiön tervehdyksenä tarjolla ollut porkkana-päärynä-inkivääri-omenamehu oli todella herkullista. Kahvi (tummaa tai vaaleaa paahtoa) tarjoiltiin miellyttävästi pöytään. Eipähän tarvitse vain kahvikupin täyttämisen vuoksi nousta pöydästä.



Seurahuoneen leikkelepöytä oli vertaansa vailla. Tarjolla oli ainakin paria erilaista ilmakuivatun kinkun oloista laatuleikkelettä sekä salamia ja erilaisia juustoja. Myös herkuttelujuustoja oli viittä sorttia. Lämminsavulohtakin löytyi. Vihannespuoli toimi kohtuullisesti, vaikka tarjolla ei ollut esim. suolakurkkua. Sen sijaan leipäpuolesta joudun huomauttamaan, sillä se oli perin vaatimaton. Ei ollut meheviä sämpylöitä, cocktailpiirakoita tai oikeastaan mitään erityisen herkullista.



Aamiaiseeni ehdottomasti kuuluva munakas jäi tällä kertaa saamatta, sillä en tiennyt, joutuiko niistä maksamaan lisähintaa. Joistakin annoksista nimittäin joutui. Otin sen sijaan espanjalaista perunamunakasta ja sen kylkeen maukasta chorizoa ja mojovaa itsetehtyä ketsuppia. Valmis passion-tuorepuuroannos ei ollut erityisen hyvää. Croissantit, normipuuro ja jogurtti tykötarpeineen pelittivät hyvin.



Jälkiruokapöytä oli perushotelliaamiaista monipuolisempi. Leivoksia ja muffinsseja löytyi, kuten myös suklaacookieseja. Olipa tarjolla myös kuivahtamaan ehtineitä vohveleita vaahterasiirapin kera.



Turun Seurahuoneen aamiainen jätti hyvän fiiliksen, vaikka muutamia hutejakin aamuun mahtui. Ei se kuitenkaan yltänyt Jyväskylän Paviljongin tasolle, mutta korkealla laatutasolla siitä huolimatta liikuttiin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Solo Sokes Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2
20100 Turku

2 kommenttia:

  1. Onpas nuivaa, jos yli kahdenkympin aamiaisen päälle joutuu vielä makselemaan jotain extraa munakkaista sun muista! Buu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset kuomaseni. Jostain oikeasti ekstrasta voi toisaalta jotain maksaakin. Radissonin aamiainen on tässä mielessä paras: "Lisäksi täytyy edelleen korostaa sitä, että suurena munakkaiden ystävänä arvostan korkealle hyvin tehtyä munakasta aamiaisen yhteydessä. Tässä mielessä Super Breakfastin konseptiin kuuluva kokin tekemä munakas toimii täydellisesti. Täytteiksi voi valita Plazan tapaan esim. lohta tai poroa."

      Poista