maanantai 3. elokuuta 2020

Nerå

Nerå on kolmen vuoden ikään ehtinyt Blankon ja Tintån rakkauden hedelmä. Se kuuluu siis samaan ravintolaperheeseen kuin nuo kaksi kaupungin suosituimmiksi ravintoloiksi muodostunutta vanhempaansa. Täytyy muuten todeta, että vaikka Kaskis on selvästi kaupungin ykkösravintola ja tarjoaa väkevimmät ravintolanautinnot, on Tintå kuitenkin ollut aina oma suosikkini. Nerå ei sijaitse ydinkeskustassa eikä Kaskenmäellä, vaan jokirannassa historiaa puhkuvassa komeassa tiilirakennuksessa Aurajoen alajuoksulla.


Opiskeluaikanani Turussa suoritin vähintäänkin kebabin syönnin sivuainekokonaisuuden, joten oli päivänselvää valita Nerån listalta karitsakebab (23 €). Annos koostuu pitaleivästä, karitsasta, pimientos de padrón -paprikoista, salaatista, tomaatista, tuoreesta mintusta, sipulista sekä tsatsikista. Annos oli näyttävä ja suurehko. Makumaailma oli tiiviin selkeä, mutta ei kovin innostava. Ikävä sanoa, mutta annos oli jokseenkin mauton, eikä se milloinkaan lähtenyt lentoon. Hyvällä ruokahalulla sen söi, mutta etukäteisodotuksiani ei milloinkaan saavutettu.



Nerån palvelutiskin kyltti ehdotti tulijalle talon omaa kirsikkalonkeroa (10 €), enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta, vaikka kirsikka harvoin on hyvää muutoin kuin sellaisenaan. Punaisenpuhuva juoma limelohkolla ei (onneksi?) maistunut kirsikalta lainkaan, vaan joltakin ginimäiseltä limpparilta. Ei jatkoon, vaikka se kuumaa kesäpäivää kivasti raikastikin.




Nerån särmikäs sisustus miellyttää silmää ja on täynnä kivoja isompia ja pienempiä yksityiskohtia. Seiniltä löytyy viinipulloja, taidetta ja peilejä Tintåmaiseen tyyliin. Palvelu pelasi nuorekkaan miellyttävästi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Nerå
Läntinen Rantakatu 37
20100 Turku

1 kommentti:

  1. Join oluen, yhden viskin. Tarjoilija tuli sanomaan että häiritsen muita ihmisiä, jäin suu auki. Ilmeisesti tarjoilija tyttö oli lb. Lähdin pois, enpä olisi ikinä.....Näin itse yrittäjänä....

    VastaaPoista