keskiviikko 19. elokuuta 2020

Ruukin Krouvi

Mathildedalin ruukkikylässä, lähes merenrannassa, alpakoiden läheisyydessä sijaitsee Ruukin Krouvi. Olimme valinneet Ruukin Krouvin reissumme iltaravintolaksi Kyläravintola Terhon sijasta, koska Krouvi sijaitsi kätevästi hotellimme vieressä. Jälkeenpäin ajateltuna teimme valinnassa virheen, sillä vierailu Krouvissa muodosti kesän ravintolakäyntien pohjanoteerauksen. Lauantailounas Matildankartanossa seuraavana päivänä oli huomattavasti miellyttävämpi kokemus.




Otimme alkupaloiksi Krouvin Skagenit saaristolaisleivällä (12,50 €). Jokiravuista, ranskankermasta, majoneesista ja tillistä sekä pienestä salaattilisukkeesta koottu annos oli varsin vaatimaton ja nuupahtaneen oloinen ilmestys. Annoksen kilohintakin nousi melko korkealle. Pääruoaksi valitsin makkaralautasen (18,50 €) eli makkaralajitelman sinappimajoneesilla, marinoidulla punasipulilla sekä uusista perunoista tehdyllä perunasalaatilla. Olin kuvitellut saavani vähintään kahta erilaista artesaanilaatumakkaraa, mutta lajitelma tarkoittikin tässä tapauksessa yhtä perin tavanomaista makkaralaatua. Mielestäni väärin markkinoitu. Perunat olivat hyviä, makkarat eivät niinkään. Tilasimme lapsellemme, joka syö kalaa kuin hullu kaurapuuroa, lohesta valmistetun pikkukipparin kala-annoksen (12 €). Kala oli jäänyt ikävästi sisältä raa’aksi ja se piti palauttaa keittiöön. Saimme toki uuden annoksen, mutta vaihtoa saatteli tarjoilijan tokaisu, että annoksestahan oli jo ehditty syödä, sekä tiukka pyyntö ottaa aterimet lautasen päältä talteen. Jo terassille astuttaessa tervehdykset jäivät saamatta, vaikka tarjoilija selvästi meidät havaitsi. Missään vaiheessa ei tullut fiilistä, että olisimme olleet tervetulleita. Palvelu ei muutenkaan ollut Krouvin vahvuuksia. Lienevätkö sitten jo kesän loppupuolella kyllästyneet turistimassoihin?





Mathildedalin reissun yhdeksi kohokohdaksi suunniteltu käynti Ruukin Krouviin osoittautui kovan luokan pettymykseksi. Kaikki oli kuitenkin onneksi ohi vajaassa tunnissa. Hintalappu nousi 80 euroon, vaikka mukana ei ollut veden lisäksi muita juomia eikä jälkiruokia. Krouvin paras puoli on sijainti ja miljöö. Terassilla on kiva katsella merelle päin tai vaihtoehtoisesti vanhoja ruukkirakennuksia toisella puolella.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ruukin Krouvi
Ruukinrannantie 6
25660 Mathildedal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti