lauantai 1. elokuuta 2020

Sattmark Bistro

Koronakesä 2020 on sattuneesta syystä kotimaan matkailun kesä. Emme ehkä muutoin olisikaan löytäneet itseämme ”saariston pääkaupungiksi” kutsutun Paraisten takamailta, Café Sattmarkin idyllisestä pihapiiristä nauttimassa kesäisestä auringosta ja Bistron herkuista. Sattmarkin perinteikäs kahvila ja sen huomattavasti tuoreempi Bistro sijaitsevat suositun Saariston rengastien varrella. Yhdessä ne muodostavatkin rengastien kulkijoille mitä oivallisimman paikan pysähtyä tauolle. Sattmarkin pihapiiri koostuu useammasta rakennuksesta, kuten ravintolasta, kahvilasta, myymälästä sekä kalasavustamosta.




Bistron ruokalista on sopivan tiivis. Tarjolla on ”legendaksi muodostunut” kalalautanen uusilla perunoilla, fish&chips kuhasta tehtynä, vuohenjuustosalaatti, burger sekä liha- että falafel-versiona sekä katkarapuleipä. Päädyin vaihtoehdoista katkarapuleipään (20 €), vaikka kalalautanen olisi sopinut kenties vielä paremmin saaristomeininkiin. Katkarapuleipä sai osakseen kunnioittavia katseita, kun se tuotiin pöytäämme – sen verran miehekäs keko rapuja oli kahden paahtoleivän päälle kasattu. Muhkea annos oli muutenkin mitä erinomaisin. Hyvänmakuisia rapuja tosiaan riitti suurempaankin nälkään, paahtoleipien päällä oli maukasta majoneesia, eikä pakollinen vihreä osastokaan pettänyt, vaan raikasti kokonaisuutta. Vaimoni osin listan ulkopuolelta neuvottelema katkarapusalaatti (18 €) oli sekin laadukkaista raaka-aineista tehty sekä raikkaan kesäinen ja värikäs annos. Seuralaisemme ottivat burgerin ja fish&chipsin, joten saimme varsin kattavan kuvan keittiön osaamisesta. Molempia annoksia kehuttiin kovasti ja hyvin ne näyttivät myös maistuvan. Perheen pienimmät saivat syödäkseen ravintolan seinältä löytyneeltä lyhyeltä lastenlistalta nakkeja ja ranskanperunoita. Perheen isoimmat saivat myös viiniä (8 € / 16 cl) ryydittämään iloista kesäpäivää. Myös viinivalikoima hintoineen oli luettavissa vain ravintolan seinältä.



Bistron touhu oli letkeään kesämeininkiin sopivaa. Jonotus yhdelle kassalle sujui verkkaiseen tahtiin, eikä kassatarjoilijoiden tietämys annosten sisällöistä vakuuttanut. Onneksi keittiö oli kassan vieressä, joten kokilta kysyminen onnistui helposti. Pienestä ämpyilystä huolimatta ruoka oli maistuvaa ja annokset tulivat jonottamisen ja tilauksen tekemisen jälkeen nopeasti.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sattmark Bistro
Sattmark 1
21600 Parainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti