tiistai 19. tammikuuta 2021

Friends & Brgrs (Kaari)

Meillä on fast food -burgereita, kuten liekillä grillatut Burger Kingin oivalliset hampurilaiset, meillä on high end -burgereita, kärjessä Social Burgerjoint sekä Bites ja sitten meillä on fast casual -burgereita, jotka ovat edellä mainittujen kategorioiden välissä – kenties kallellaan kuitenkin enemmän jälkimmäisiin. Tämän skenen tunnustettu edustaja on Pietarsaaresta ponnistava Friends & Brgrs -ketju, joka on jo 13 ravintolan kokoinen. Jatkoin alkuvuoden kauppakeskusravintoloiden koluamista (La Torrefazione Sellossa, Classic Pizza Jumbossa) testaamalla Kauppakeskus Kaaren ravintolan.



Kuten odottaa sopii, ei miljöö ole kummoinen. Ravintola ei sijaitsekaan uudehkossa ravintolamaailmassa ykköskerroksessa, vaan kakkoskerroksessa erään käytävän päädyssä. Olimme liikkeellä lounasaikaan, jolloin Friends & Brgrs tarjoaa euron alennuksen ateriasta (burger, ranskalaiset ja hanalimu) sekä kahvin. Seuralaiseni otti Cheese & Onion Burger -aterian (11,90 €), jota itsekin olin etukäteen himokkaasti silmäillyt nettisivuilta. Päädyin kuitenkin ravintolassa mainostettuun kuukauden burgeriin (16,40 €), jossa oli miehekkäästi kaksi pihviä, kaksi cheddarviipaletta, sipulia, majoneesia, salaattia ja tomaattia. Burgeri oli tasokas, erityisesti täydellisesti sulanut herkullinen koskenlaskija-cheddar maistui hienosti. Pihvit olivat myös suunmyötäisiä ja paistoasteeltaan oivallisia. Kokonaisuus oli ylipäätään onnistunut. Samaa sanoi seuralaiseni. Hänen annoksensa juttu oli karamellisoitu sipuli, jota pitäisikin olla melkeinpä jokaisessa burgerissa. Seuralaiseni kehui kovasti ranskalaisia ja perushyviä ne olivatkin.


Friends & Brgrs osaa tehdä esimerkillisiä hampurilaisia, on osannut tehdä jo seitsemän vuotta. Se edustaa fast casual -kategorian ehdotonta kärkeä.

Ruoka 4/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Friends & Brgrs  

Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki (Kauppakeskus Kaari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti