perjantai 12. elokuuta 2022

Frenchy Bistro

Telliskivessä, aivan valokuvamuseo Fotografiskan vieressä, sijaitseva Frenchy Bistro lupaa ruokamatkan läpi Ranskan gastronomisten kukkuloiden. Taustalla ravintolalla on ranskalaista osaamista lupauksensa takeena. Alun perin meidän piti testata alueen ruokakärryjen antimet, mutta sateinen sää pakotti meidät sisätiloihin ja vääjäämättömästi kohti Frenchy Bistroa.

Poikkeuksellisesti pitäydyimme vain pääruoissa, mutta juomalistaa yritimme ottaa haltuun parhaamme mukaan. Aivan kärkeen otin French 75 -drinkin (8 €), joka oli erinomainen ruokahalun herättelijä. Gini loi juomaan hyvän selkärangan, jota skumppa elävöitti ja sitruuna raikasti. 


Tarjolla oli vähän erilainen burgeri: nimittäni ankkaburgeri (14,90 €) pulled duck confitilla, bearnaise-kastikkeella sekä sipulihillokkeella. Lisukkeina tarjoiltiin bataattiranskalaisia. Hampurilainen oli kaikessa omaperäisyydessään herkullisen hurmaava, jopa intensiivinen makukokemus. Otin ankkani kanssa rhônelaista punaviiniä (15 cl, 6 €), joka puolusti paikkaansa. 


Jälkiruoan korvasimme ystäväni oivallisesta ehdotuksesta espressomartinilla, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Olen tietysti kokeillut useampaan otteeseen Irish coffeeta, mutta kokenut sen jotenkin raskaana, vähän eilispäivän juomana. Sen sijaan espressomartini meni heti omalle listalleni jälkiruoka- ja kahvidrinkkien kärkisijoille. Todellinen napakymppi!

Ravintolan miljöö on värikkään leikkisä, kaukana klassisen ranskalaisen bistron interiööristä. Mutta toisaalta eihän ravintolakaan sijaitse Lyonin kaduilla. Tarjoilu sujui rennon hyvällä asenteella. Vierailu oli erittäin onnistunut.  

Ruoka 4/5

Kokemus 5/5

Hinta-laatu 4/5

Frenchy Bistro

Telliskivi 60 A, Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti