tiistai 9. elokuuta 2022

KFC - Kentucky Fried Chicken (Sello)

Kentucky Fried Chicken – tuttavallisesti KFC – tuli kovalla haloolla Suomeen viime vuoden loppupuolella. Monet muistavat viikkoja kestäneet jonot ensimmäisen ravintolan ulkopuolella Itiksessä. Tällä hetkellä ravintoloita on kuusi. Olin käynyt KFC:ssä edellisen kerran yli vuosikymmen sitten, eikä minulla ollut sen käynnin jälkeen mitään syytä mennä ketjun ravintolaan uudestaan. Siitä huolimatta olin päättänyt antaa Suomen tulokkaalle mahdollisuuden, kunhan en vain joutuisi jonottamaan. Ei se ruoka niin hyvää voi olla, vai olisivatko suuret jonottajamassat lopulta oikeassa?

Halusin maistaa paria eri kanatuotetta, joten jätin ranskalaiset ja siten valmiit ateriat väliin. Otin tavallisen kanahampurilaisen (1,50 €) sekä 10 kanapalan Hot wings bucketin (9,95 €). Niitä avittamaan otin valkosipulidipin (1 €) ja 0,4 litran hanajuoman (2,75 €). Koko lysti maksoi yli 15 euroa. Simppeli hampurilainen oli helppo unohtaa, jopa jo syömisen aikana. Kanapihvi oli askeettinen, mutta ihan syötävä. Kanansiivissä kompastuttiin sen sijaan isosti. Ne olivat kuivia ja mauttomia, aivan tyhjänpäiväisiä. Herkullinen mehevyys ja maukkaus loistivat poissaolollaan. Valkosipulidippikin loppui nopeasti. Kotini läheisestä uudesta S-marketista saa Siipiyhtiön erilaisia kanansiipiä. Ne ovat aivan eri planeetalta kuin KFC:n sielunveljet (toim. huom. kirjoituspäivän lounaanikin koostui mainituista siivistä). 

Olen aina ollut suuri kanan ystävä. Siksi onkin ollut miellyttävä seurata siipikarjan kulutuksen huomattavaa kasvua, siinä missä possunlihan kulutus on laskenut ja naudanlihan pysynyt suurin pirtein entisellään. KFC:n Suomeen tulo ja laajentuminen ketjuksi on siten luonteva osa kanan voittokulkua. Käynti Kentucky Fried Chickeniin jätti kuitenkin todella huonon fiiliksen. Ruoka oli mautonta, turhaa ja kallista. 

Ruoka 1/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 1/5

Kentucky Fried Chicken

Leppävaarankatu 3–9, 00230 Espoo (Sellon kauppakeskus, 1. krs.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti