tiistai 23. elokuuta 2022

Obelix

Tuli asiaa Hyvinkäälle lounasaikaan, ja mikäs sen parempaa kuin tutustua kaupunkiin yksi lounas kerrallaan. Etukäteistiedusteluni mukaan Villatehtaan alueella sijaitseva ravintola Obelix kuuluisi kaupungin parhaimpien ravintoloiden joukkoon. Siispä sinne. 



Tarjolla oli joko arvokkaampia lautasannoksia (pihviä, leikettä ja burgeria) tai buffetvaihtoehto. Päädyin jälkimmäiseen (11,30 €). Puolitoistavuotiaasta eivät veloittaneet mitään, vaikka uhkailin hänen rakastavan tarjolla olevia pinaattilättyjä. Homma lähti liikkeelle kuitenkin alkusalaattipöydästä, joka paljastui monipuoliseksi paketiksi. Valittavana oli mm. caesarsalaattia, pieniä mozzarellapalloja, marinoituja valkosipulinkynsiä, kananmunaa sekä kanapastasalaattia. Ruokaisa salaattipöytä olisi käynyt melkein ateriasta. Pääruokana tarjoiltiin lihakeittoa, jauhelihamureketta, paholaisen broileria ja pinaattilettuja. Päädyin ulkonäön perusteella jauhelihamurekkeeseen perunamuusilla. Se oli kotiruokamaisen kursailematonta eli varsin tavanomaista, mutta maistuvaa. Olin etukäteen ajatellut, että pinaattiletut olisivat itsetehtyjä, mutta ne paljastuivat niiksi aivan samoiksi kaupasta ostetuiksi teollisiksi letuiksi, joita lapsemme syö kotonakin kuin hullu puuroa. Olisin toivonut ravintolalta enemmän vaivannäköä niiden osalta. 


Villatehtaan alue vaikutti mielenkiintoiselta. Aluetta ei kuitenkaan ollut aikaa kierrellä, vaikka hetken odottelimmekin ravintolan ulkopuolella sen aukeamista. Obelixin rakennus on komea vanha tiilipytinki viihtyisällä sisäpihalla ryyditettynä. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Obelix

Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti