lauantai 22. heinäkuuta 2023

Krannin kesäkahvila

Krannin tila Lepsämässä ja erityisesti sen kesäisin auki oleva kahvila ovat tulleet tutuksi Klaukkalaan muuttomme jälkeen. Kahvilassa on tullut vierailtua aina muutaman kerran kesässä. Hiljattain luin kaksi uutista Krannin kesäkahvilasta: sen yrittäjät ovat vaihtuneet ja se on voittanut Nurmijärven Uutisten Vuoden kesäkahvila -palkinnon. Kaikesta pöhinästä huolimatta ehdin kesäkahvilaan vasta heinäkuun puolivälissä kesäsesongin ollessa kuumimmillaan.

Ensimmäisellä käyntikerralla – kun lapset olivat ensin syöttäneet pihalla olevia nälkäisiä lampaita – otimme munkit kahveineen (kahvi 2,50 €, munkki 2,50 €), palan mansikkakakkua (5,50 €) sekä paketin Konditoria pH7:n kahvinmakuisia hasselpähkinäisiä krokanttikeksejä (5,90 €) myymälävalikoimasta (myymälävalikoimasta löytyy muidenkin lähituottajien tuotteita). Palanpainikkeeksi kahvin lisäksi tasasimme raparperi-seljankukkalimpparin (3,30 €). Munkit maistuivat, kuten aina, mansikkakakku myös. Keksit olivat kaikessa omaperäisyydessään kiehtovia.




Toisella kerralla olin liikkeellä lounasaikaan, joten valitsin lohisalaatin (10 €). Salaatti koostui lohesta, perunasta, fenkolista, sipulista, tomaatista, kananmunan puolikkaasta, sinappisesta kastikkeesta sekä saaristolaisleipäviipaleista. Salaatti oli kelvollinen, ei sellainen, josta jäisi muistijälkiä. Epäilin ensin, että jossain jaetaan ilmaisia ämpäreitä, kun väkeä oli vanhan navetan ylisillä niin paljon, että tiskille muodostui oikein jonoa ja pöydät olivat täynnä. Ulkonakin on pöytiä, mutta yllättävän vähän niitä ylipäätään on suureen neliömäärään nähden.

Nähdäkseni kesäkahvilan interiööriä ei ole juurikaan justeerattu uusien yrittäjien vahtivuorolla, mutta miellyttävän näköistä on edelleen. Palvelu Krannin kesäkahvilassa toimii tehokkaasti kahden aktiivisen työntekijän toimesta. Isäntä Peeter on ainakin painanut hommia molempina käyntikertoinani. 






Tänä kesänä Helsingin Sanomien toimittajat ovat nostaneet jutuissaan esille paikallisia tienvarsi(kesä)ravintoloita ja -kahviloita. Krannin kesäkahvila on paikka, josta haluaisi pitää pidäkkeettä, mutta aivan vastaaviin sfääreihin se ei yllä. Silti tervehdin ilolla uusia yrittäjiä ja uudistunutta, entistä laajempaa, kahvilavalikoimaa. Kesäkahvila on niitä, voisi sanoa ainoita, Klaukkalan kohteita, joita suosittelen ulkopaikkakuntalaisille. Tässä kohtaa kesää on syytä todeta, että kahvila on avoinna torstaista sunnuntaihin 6.8. asti. Vielä siis ehtii! 

Ruoka 3/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 3/5

Krannin kesäkahvila

Takkulantie 9, 01830 Lepsämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti