lauantai 15. heinäkuuta 2023

Kultá Kitchen (Lapland Hotels, Bulevardi)

Lapland-hotellien aamiaista (35 €) on kehuttu kovasti. Sen testaaminen onkin pitkään ollut tavoitteenani, mutta vasta nyt pääsin kyseisen hotellin aamupalaa nauttimaan. Mitä muuta ihminen voisikaan toivoa kesälomansa alkajaisiksi kuin rauhallista ja kiireetöntä aamiaista?

Bulevardin Lapland-hotellin Kultá Kitchen -ravintola hakee inspiraationsa hotelliketjun tavoin Lapista. Sisustuksessa teema näkyy, kuten jäljempänä tuon esiin. Aamiaisella lappilaisuus näkyy erityisesti poron, mutta vaikkapa myös lakkojen ja leipäjuuston olemassaololla. 


Minulle laadukas leipä juustoineen, leikkeleineen ja vihanneksineen on aamupalani ylivoimaisesti tärkein komponentti. Kultá Kitchenissä tämä osio toimii ensiluokkaisesti. Leipiä oli lukuisia erilaisia, joista päädyin tummaan rieskaan ja hapanjuurileipään. Tahnojakin oli jos jonkinmoisia. Testasin poropateeta ja jotakin toista, jonka jo näköjään unohdin. Leipäni täytin Kuusamon Juuston savujuustolla, possuleikkeleellä sekä kurkuilla. Höystin leipälautastani rakastamillani Myrttisen suolakurkuilla, punaisilla ja keltaisilla kirsikkatomaateilla sekä valkohomejuustolla pienellä hillonokareella.


Lapland-hotellien aamiaisella on käsittääkseni kaksi juttua: omeletti ja pitkään hautunut kaurapuuro. Maistoin tietysti molempia. Omelettiin sai valita itse täytteet, kuten asiaan kuuluu. Valitsin poroa, juustoa ja osterivinokasta. Lopputulos oli taidokkaasti tehty, esimerkillinen, primus inter pares. Joissakin muissakin hotelleissa kokki tekee pyynnöstä omeletin, mutta kyllä tämä versio oli omaa luokkaansa. Sen sijaan kovasti kehutun kaurapuuron kohdalla löi tyhjää. En ole puurojen suurin ystävä, mutten silti löytänyt mitään magiaa puurosta. 


”Pääruoaksi” otin porosta tehtyä mustaamakkaraa puolukkahillon kera, paistettua perunaa ja lehtikaalia sekä palat porkkanaa, retiisiä ja suolakurkkua raikastamaan kokonaisuutta. Perunat maistuivat, mutta mustamakkara jää jatkossa tarjoiluvadille – sen verran monta kertaa olen sitä kokeillut, enkä juurikaan siitä pitänyt. 

Pari sanaa juomista tähän väliin, jos sallitte. Hotelliaamiaisilla on mehuja ja sitten on mehuja. Laatumehua ja bulkkimehua siis. Tiedätte kyllä. Kultá Kitchen tarjoaa edellistä. Maistoin kaikkia kolmea tarjolla olevaa mehua (omena, appelsiini, mustikka) ja totesin ne kaikki erittäin hurmaaviksi. Kahvi tarjoiltiin pannussa pöytään, mikä aina ilahduttaa, vaikka soisin sen olevan normaali toimintamalli. Kyllä nimittäin kahvia pitää pystyä santsaamaan oman aikataulun ja tarpeiden mukaan. Muistan senkin kerran alkukesästä toisaalla, kun pelkästään kahvia jonottaessa aikaa kului yli viisi minuuttia… 


Ennen aamupalaani kuuluvaa makeaa päätöstä otin väliruoaksi leipäjuustoa lakkahillolla. Tuttuun tapaan kokonaisuus on aina napakymppi, niin nytkin. Jälkipalatarjonta ei vetänyt vertoja muulle tarjonnalle, mutta ilahduttavan erilainen se oli jälleen kerran muihin hotelliaamiaisiin nähden. Ero näkyi erityisesti jälkipalojen koossa. Ne olivat nimittäin suupalan kokoisia! Palsternakka- ja piimäkakkupalan sekä kokonaisen korvapuustin pystyi kirjaimellisesti syömään yhdellä haukkauksella. Piimäkakku pelasi muiden kuivakakkujen tapaan kakkujen divarissa, mutta palsternakkakakku oli lähes porkkanakakun veroista. Korvapuustin kohdalla pieni koko näkyi maussa, sillä samaan lentoon se ei päässyt kuin isommat ja maukkaammat sisaruksensa.

Kultá Kitchenin miljöö on seesteinen ja varsin harmoninen. Valkoinen, musta ja puu lyövät onnistuneesti kättä. Lappiteema näkyy yhtäältä seinillä mm. ”poronsarvina” ja muina teemaan sopivina esineinä, toisaalta sieltä täältä lattialta voi bongata halkotelineitä pohjoista tunnelmaa luomaan. Männynkävyt pöydästä olisin kuitenkin siirtänyt toisaalle, sillä pienessä pöydässä ne veivät turhaan tilaa. 



Palvelu aamupalalla sujui erittäin ystävällisesti. Alussa kerrottiin, miten homma toimii ja mitä löytää mistäkin. Välillä käytiin kysymässä, että maistuuko. Äidyin siinä sitten kehumaan, että ihan huippuluokan aamiaistarjonta ja -kokemus. Yksi miellyttävimmistä aamiaisista koskaan. 

Ruoka 5/5

Kokemus 5/5

Hinta-laatu 4/5

Kultá Kitchen

Bulevardi 28, 00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti