maanantai 10. heinäkuuta 2023

Bistro Venla

En ole salaattimiehiä. Minulle salaatti tarkoittaa alkusalaattipöytää lounaalla tai lisuketta pääruoan kyljessä kotioloissa. Hyvin harvoin otan salaatin ravintolassa – kerrat voi melkeinpä laskea yhden käden sormin. Kesäisellä Tampereen reissulla saatiin kuitenkin yksi napsu lisää vyölle, kun päätimme syödä salaatit kehutussa Bistro Venlassa paikallisen kontaktin vinkkaamana. Kuvaavaa on, että jonkinlaisena oman elämäni ravintolaentusiastina en ollut kuullut edes koko paikasta aikaisemmin.


Sen verran epäilin salaatteja, että päätin ottaa annoksen pastapohjaisena. Valintani kohdistui kana-vuohenjuustopastasalaattiin (11,90 €). Vaimoni valitsi savulohi-caesarsalaatin (12,40 €). En oikein tiedä, mitä odotin salaatiltani, mutta jonkinlaista pettymystä kuitenkin koin annoksestani. Huvittavaa sinänsä, mutta juuri niitä elementtejä, joista eniten pidän, jäin kaipaamaan annoksessani. Eli kanaa, vuohenjuustoa ja pastaa. Niitä olisi saanut olla enemmän. Vihreä salaattipohja hallitsi – ehkä yllätyksettömästi – annostani. Makumaailmaa puolestaan hallitsi currykastike. Vaimoni piti salaatistaan hieman enemmän, mutta ei hänkään sortunut kehuihin. Vaikka olimme lounasaikaan liikkeellä, ei kahvi kuulunut hintaan, mikä lienee normaalia vastaavissa salaattiravintoloissa. 


Söimme katetulla sisäpihalla. Komea ruutulattia ja keltaiset seinät hallitsivat korkeaa tilaa. Palvelu sujui mukavasti yli 20-vuotiaassa ravintolassa. 

Ruoka 2/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 2/5

Bistro Venla

Kauppakatu 6, 33210 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti