maanantai 31. heinäkuuta 2023

Kahvila Sininen kettu

Sininen kettu avasi kahvilansa Klaukkalan Kototalossa toukokuun lopussa. Cafe Kirjava oli lopettanut samaisessa rakennuksessa toimintansa alkuvuodesta, joten oli mahtavaa, että keskeisellä paikalla oleva rakennus sai jatkajansa. Eikä ihan mitä tahansa jatkajaa, vaan Mestarileipurit -ohjelman voittajan. 

Kahviloitahan ei Klaukkalassa ole liikaa. Cafe Hugo taitaa olla Sinisen ketun lisäksi ainoa kunnon kahvila kylässämme. Siinä missä Hugossa on valikoimaa vaikka muille jakaa ja väkeä pyörii lounastamassa tahi ostamassa suolaista tai makeaa, niin Sinisessä ketussa meininki on pienimuotoisempaa, rauhallisempaa ja ehdottomasti myös viihtyisämpää.



Olen käynyt Sinisessä ketussa kahdesti. Ensimmäisellä kerralla keskityin puhtaasti makeaan nautintoon ottamalla kaksi(!) palaa kakkua ja perheen pienimmäiselle korvapuustin (2,20 €). Pätkispiirakka (3,90 €) himotti kovasti etukäteen, mutta paljastui omaan makuuni hieman liian tymäkäksi. Sen sijaan päärynämoussekakku (3,50 €) oli valloittava. Kaksivuotiaalle maistui pulla hyvin. 




Toisella kerralla otin koko perheen mukaani. Halusin kokeilla myös suolaista puolta, jota kahvilassa edustavat ketunleivät. Tarjolla oli pesto- ja aurajuustoketunleivät, joista päädyin jälkimmäiseen (3,80 €). Yllätyin positiivisesti. Ketunleipä oli vielä lämmin, mikä ilmeisesti johtui siitä, että olimme liikkeellä heti aukeamisen jälkeen. Makukin oli mitä mainioin. Vitriinin herkullisin ja kenties myös suosituin kakku vaikutti olevan sitruunainen porkkanakakku (4,50 €). Se osoittautui täysosumaksi, johon vaimoni kanssa rakastuimme. Jälleen myös pulla (2,20 €) teki pienemmälle väelle kauppansa. Edelliskerralla otin jonkin erikoisen tölkkijuoman vitriinistä, mutta jälkimmäisellä kerralla kahvin (2,80 €). En ole mikään kahviasiantuntija, joten tyydyn toteamaan, että join sen mielelläni. 



Palvelu oli varsinkin jälkimmäisellä kerralla todella ystävällistä. Ehkä alkujännitys oli karissut matkan varrella. Lasten kanssa oli mukava etsiä seitsemää kahvilaan piilotettua kettua. Pientä vinkkiäkin tarvittiin, jotta etsijät saivat palkkionsa. Leikkinurkasta isot pisteet, sillä sitä vanhemmat osaavat arvostaa. Miljöö on vanhaan taloon sopiva. Kahvilassa on myynnissä tauluja ja muita koriste-esineitä, joista hauskimmat liittyivät Klaukkalaan. Klaukkalamuki sukulaiselle joululahjaksi, anyone?


Sininen kettu on erittäin tervetullut lisä Klaukkalan kahvilatarjontaan. Siellä tulee varmasti käytyä säännöllisesti. Vielä kun se alkaisi tarjoamaan lounasta… 

Ruoka 5/5

Kokemus 5/5

Hinta-laatu 4/5

Kahvila Sininen kettu

Klaukkalantie 59, 01800 Klaukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti