keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Pizzeria Luca

En näköjään osaa ottaa Pizzeria Lucassa mitään tavanomaista pizzaa. Kun edellisen kerran kävin Lucassa pizzalla – silloin Lauttasaaressa, nyt olin liikkeellä Tampereella – otin pizzaa, jossa oli mm. perunaa. Tällä kertaa valitsin Cinque formaggin (17 €), jossa oli nimensä mukaisesti peräti viittä eri juustoa. Mozzarellaa, gorgonzolaa, scamorca-savujuustoa, ricotta-tuorejuustoa sekä parmesaania ryydittivät hunaja ja saksanpähkinä. Enpä ole kuunaan tuollaista pizzaa testannut. 


Vaikka minussa asuu pieni menninkäinen, joka usein huutelee, että ”mieluummin överit kuin vajarit”, tällä kertaa pikkuheppu olisi voinut pitää suunsa kiinni. Pizza oli muhkea, rasvaisen tuhti rykäisy näennäisestä lihattomuudestaan huolimatta. Ricotta-tuorejuustosta, hunajasta tai saksanpähkinästä ei ollut ymmärrettävästi raikastajaksi. Join neljä litraa vettä seuraavan vuorokauden aikana. Uskoakseni pizza oli silti taiten tehty ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu, mutta makumaailma oli ainakin minulle liian yksiulotteinen.

Tampereen Pizzeria Luca sijaitsee hyvillä mestoilla Frenckellin aukiolla. Iso terassi vetää kesäisin pizzannälkäisiä puoleensa, mutta meille sattui sadekeli – piti oikein juosta sateensuojaan pizzeriaan. Sisätilat ovat tyylikkäät. Avokeittiö on aina ilo silmälle, vaikkei meille siihen sopivaa pöytää siunaantunutkaan. 



Pizzeria Luca on voittanut palkintoja meillä ja maailmalla, mutta omat kokemukseni ketjun molemmissa ravintoloissa ovat jääneet napolilaisten pizzojen keskitason alle. Ilmeisin syy tälle ovat olleet omat erikoisuuteen taipuvaiset valintani. Toki voidaan argumentoida toisinkin sanomalla, että kyseiset pizzat löytyivät kyllä ruokalistalta. Oli miten oli, Luca ei ole napolilaista pizzaa tarjoavien ravintoloiden joukossa oma suosikkini.

Ruoka 2/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Pizzeria Luca

Frenckellin aukio 4, 33210 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti