tiistai 6. lokakuuta 2015

Krog Madame

Krog Madame on tuonut parin vuoden ajan välimerellisen tuulahduksen tänne pohjolaan. Sellaista tuulahdusta moni varmasti kaipailee, ainakin silloin, kun syys- ja talvituulet alkavat vihmoa kylmää ja räntää, eikä pankkitilin saldo välttämättä anna myöden lähteä Välimeren rannoille… Krog Madamessa on tullut käytyä useita kertoja, niin lounas- kuin ilta-aikaan, eikä ole koskaan tarvinnut pettyä (paitsi ehkä silloin kerran, kun en jaksanut jäädä jonottamaan lounasruokaa). Eli suosiotakin on riittänyt avaamisesta saakka.

Tällä kertaa otimme kolmen ruokalajin kauden menut (47 €). Saimme alkuun tapasvadin jaettavaksi. Kokonaisuus oli maukas ja vähintäänkin riittävän kokoinen. Pääruoaksi saimme lammasta pitaleivällä, mukaan tuli fetasalaattia ja kasviksia. Lammasvarras oli hävyttömän hyvää. Vaikka annos näytti monenkirjavalta, oli sen makumaailma harkittu kokonaisuus, jossa eri maut täydensivät täydellisesti toisiaan. Tämäkin annos oli tuhti, joten luultavasti myös isomman ruokahalun kavereilta lähtee nälkä. Jälkiruoka olikin sitten raikkain ja mielenkiintoisin miesmuistiin! Basilikapannacotta sitruunasiirapilla ja karamellisoiduilla pistaaseilla oli upea päätös menulle.



Ennen Krog Madamea tiloissa oli Marttaliiton houstaama Ravintola Martta. Kerran senkin taisin testata. Joka tapauksessa muutos vanhasta Martasta tyylikkääksi ja hienostuneeksi – mutta ei missään määrin nirppanokkaiseksi – Madameksi on ollut kaikin puolin onnistunut. Tyylikkyydellään, keskeisellä sijainnillaan sekä suoritusvarmuudellaan Krog Madamesta on tullut yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Krog Madame
Lapinlahdenkatu 3
00180 Helsinki
http://madame.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti