torstai 1. lokakuuta 2015

Brooklyn Cafe

Iltapäivän rauhallinen kahvihetki. Sellainen oli ajatukseni, kun pohdin kohdetta sen vietolle. Mieleeni juolahti se jenkkisiskosten kuppikakkukahvila. Mikä sen nimi on…? Brooklyn joku, hmm… KVG:n ja kävelymatkan jälkeen löysin lopulta itseni Brooklyn Cafesta.

Erittäin informatiivisten nettisivujen mukaan Brooklyn Cafe on avattu Punavuoreen vuoden 2011 lopussa ja sen suosion myötä avattiin vuonna 2013 sisarkahvila Brklyn Bakery samalle kadulle, mutta vähän lähemmäksi keskustaa. Molempien ohi olen tainnut joskus kulkea ja sitä kautta ne hämärästi muistinkin, mutta sisään en ole aiemmin uskaltautunut. Niin, en tosiaan ole mikään kahvittelun asiantuntija. Kun näen ystäviäni sukupuolesta riippumatta, menemme syömään, drinkille tai tuopille. Kahvittelua en ole koskaan harrastanut tällaisia yksittäisiä hairahduksia lukuun ottamatta.

Brooklyn Cafe on sympaattisen pieni ja käyntikerrallani lähes täynnä. Ehkä aina? Sain kuitenkin pienen pöydän, mutta tajusin nopeasti, että haavekuvani rauhallisesta iltapäiväkahvittelusta kirjani kanssa oli harhaa. Kuten sanottu, paikka on pieni: tilaa on maksimissaan 15 ihmiselle. Lisäksi hulina ympärillä on melkoinen vaihtuvuuden vuoksi.

Tilasin tavallisen suodatinkahvin (2,50 €) ja kuppikakun (3,50 €), joka oli maultaan ”cookies and cream”. Kysyin jälkeenpäin. Kahvi ei yllättäen herättänyt positiivisia väristyksiä, vaikka sitä paikan päällä myytiinkin myös kotikäyttöön. Kuppikakkukin oli tavallaan pettymys, ainakin vuosia patoutuneisiin odotuksiini nähden. Muffinssi, jonka päällä oli jotain kermaa ja murusia. Tai sitten en vain osaa arvostaa makeita laatuherkkuja. Se oli myös ensimmäinen kuppikakkuni ikinä, joten suokaa anteeksi.

Seuraavalla kerralla kuitenkin täytyy maistaa bagel. Luulen, että se on enemmän oma juttuni, ja tietysti take-awayna!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Brooklyn Cafe
Fredrikinkatu 25
00120 Helsinki
http://www.brooklyncafeandbakery.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti