sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ravintola MAD

Legendaarisen City-lehden järjestämät Syö-viikot ilostuttavat meitä ravintolaentusiasteja pari kertaa vuodessa. Idea on siis se, että mukana olevat ravintolat tarjoavat yhtä tai yleensä useampaakin annosta tasarahahintaan kympillä parin viikon ajan. Konsepti on pysynyt samana vuosien ajan, mutta ravintoloita on tullut mukaan enenevässä määrin. Tosin täytyy sanoa, että kenties hintaluokan alhaisuuden ja kiinteyden vuoksi ravintolat eivät välttämättä edusta Helsingin ravintoketjun aivan huippua. Tällä kertaa lokakuun Helsingin Syö-viikoille osallistui 43 ravintolaa, joista valitsin uuden tulokkaan MAD:n. Lyhenne taisi tulla sanoista Modern Asian Diner, kun kurkkasin ikkunatekstiä, mutta en löisi asiasta vetoa.

Ammattiarvostelijat tuovat yleensä ravintolaan mukanaan kyseisen ravintolan ruokatyylin asiantuntijan arvioimaan keittiön osaamista ja annoksien makuja. Minäkään en tällä kertaa jäänyt pekkaa pahemmaksi, vaan otin mukaani veljeni, joka tuntee kiinalaisen keittiön kuin omat taskunsa – onhan hän ollut viisi kuukautta vaihto-oppilaana Pekingissä muutama vuosi sitten. Tilasimme molemmat Sizzling Beef Steak -annoksen, johon kuului kolme pihviä tirisevällä pannulla paprikan ja sipulien säestäessä vierellä. Riisikulho aseteltiin keskelle jaettavaksi. Annos oli yksinkertainen ja maut simppeleitä, mutta kokonaisuus oli ihan mukiinmenevä. Veljeni kehui annosta autenttiseksi. Ehkä hänen nauttimansa Tsingtaokin harmonisoi makumuistoja oikeaan suuntaan. Yksinkertainen, mutta kohtuullisen maittava setti kympillä oli jotain mitä haimmekin tämän kertaisesta afterworkistä.


Otin muuten alkuun kanavartaita satay-kastikkeella (5 €). Se ei ollut ryöstö, mutta viiden euron taskuvarkaus kuitenkin. Vartaat olivat pieniä ja mauttomia, eikä kastikekaan pelastanut. Salaatinlehdet olivat nahistuneita, joten miksi edes tarjota niitä?

Palvelu oli perikiinalaiseen tyyliin todella ystävällistä. MAD ei huuda olemassaoloaan ja nettisivut ovat kankeat. Helsingissä on parempia kiinalaisia ravintoloita vaikka muille jakaa, joten saa nähdä, minkälainen tulevaisuus ravintolalla on.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




MAD
Lapinlahdenkatu 9
Helsinki
http://ravintola-mad.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti