lauantai 10. lokakuuta 2015

La Morena

Näinä perulaisen ja laajemminkin eteläamerikkalaisen ruoan esiinmarssin aikoina on hyvä katsastaa Suomen ensimmäinen perulainen ravintola, La Morena. Tämä tosin vaatii käynnin Niemenmäkeen, mikä on toisaalta hyväkin asia, koska muutoin ei kyseiseen kaupunginosaan olisi mitään asiaa. Perulainen ruokakulttuuri on sekoitus useampaa keittiötä, kuten espanjalaista, kiinalaista, japanilaista sekä afrikkalaista. Ravintola sanoo olevansa myös kulttuuriympäristö, järjestäähän se viikonloppuisin elävän musiikin iltoja.

Olin matkassa kahden ystäväni kanssa. Minä ja toinen heistä avasimme menun kanatäytteisellä perunakakulla, koska se kuulosti sellaiselta annokselta, ettei oikein tiennyt, mitä tuleman pitää. Kolmas kaveri valitsi klassisemman annoksen eli kuha-cevichen. Vaikka perunakakku oli ihan maukas, tuntui siltä, että ceviche vei pidemmän korren.



Pääruoan valinta tuotti vaikeuksia: naudanlihasuikaleita vai lammaspataa? Päädyin edelliseen, ystäväni jälkimmäiseen. Kolmas otti burgerin. Naudanlihasuikaleet olivat hyvin tehty ja kun ne vielä tarjoiltiin todella maukkaassa kastikkeessa, olivat annoksen makuelementit miellyttävästi sopusoinnussa. Annos oli ylivoimaisesti illan paras. Tähän lopputulemaan päädyimme sopuisan kollektiivisesti. Talon punaviini ei muuten oikein vakuuttanut annoksen kyytipoikana.



En tiedä mitä mieltä kanssakulkijat ovat, mutta mielestäni jälkiruoat eivät yleensä ole Euroopan ulkopuolisten (pl. Yhdysvallat) keittiöiden vahvuuksia. Vai onko se vain tottumiskysymys? No, joka tapauksessa tälläkään kertaa odotukseni jälkiruokaa kohtaan eivät olleet taivaissa, kun valitsin listalta maitovanukkaan. Annos paljastuikin melko vaatimattomaksi, mutta kuitenkin ihan syötäväksi. Ystävieni juustokakut (guayaba ja mango) taisivat mennä samaan kategoriaan.

Ilta oli kiehtova matka perulaisen keittiön saloihin. Ruoassa oli paljon hyvää, mutta toisaalta osa annoksista oli keskinkertaisia. Kokonaisuus päätyi kuitenkin niukasti pinnan yläpuolelle, joten reissu Niemenmäkeen oli bussimatkan väärti!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




La Morena
Niemenmäentie 2
00350 Helsinki
http://www.lamorena.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti