sunnuntai 20. elokuuta 2017

Sushirullen

Australiasta Ruotsin kautta Kamppiin. Niin on käynyt sushirullien matka kotoisille lakeuksillemme. Ruotsalainen pariskunta oli Aussi-reissulla nähnyt paikallisten kovettuvan sushirullistaan, joita myös leikkisästi kutsutaan sushien seuraavaksi sukupolveksi (”sushi 2.0”). Ja koska kyse oli ruotsalaisista, eivät he jääneet vatuloimaan, vaan panivat töpinäksi. Nyt vuonna 2013 perustetulla franchising-pikaruokaketjulla on Ruotsinmaalla kuusi toimipistettä ja Pohjolan valloitus aluillaan.

Suomen ensimmäinen Sushirullen avasi ovensa Runeberginkadulla heinäkuussa. Homman nimi on yksinkertaisuudessaan seuraava: sushirulla on viiden-kuuden sushipalan mittainen merilevärulla, jonka sisällä on erilaisia täytteitä. Kappaleittain myytävät sushirullat syödään käsin ilman puikkoja. Kyse on take away -ruosta klassisimmillaan, sillä rullia on helppo syödä.

Sushirullien makukirjo on verrattain laaja: lohta löytyy monessa variaatiossa (lohi, chililohi, lohi philadelphia-juustolla, lohimix), löytyy chilitonnikalaa, yakiniku-nautaa, kanateriyakia sekä vegerullia (tofu, omeletti, porkkana). Yksi rulla kustantaa 3,5 €, kaksi rullaa + juoma 8,5 € ja neljä rullaa vähentää tilin katetta 12 €. Vaikkei nälkäni ollut megalomaanista luokkaa, halusin lukijoitani kunnioittaen ottaa haltuun mahdollisimman laajan läpileikkauksen sushirullien potentiaalista, joten otin testiin neljä rullaa.


Valitsin lohi philadelphian, chilitonnikalan, kanateriyakin ja yakinikun. Aika hyvän kuuloinen setti, etten paremmin sanoisi! Odotuksiin ei silti aivan ylletty. Kylmätiskissä makoilleet rullat olivat suhteellisen viileitä syötäviä, ja tuntuikin, että viileys vei myös terävimmän kärjen makumaailmasta. Ylivoimainen voittaja kuitenkin löytyi: chilitonnikala! Tonnikala oli mukavan kosteaa ja erityisen maukasta. Chili kävi luontevaa vuoropuhelua tunan kanssa. Sushirullista jäi sellainen fiilis, että potentiaalia on, mutta ainakaan tällä kertaa siihen ei ihan ylletty. Sushirullat on kuitenkin kivan erilainen, nopea ja helppo syötävä, vaikka lennossa. Hintatasoa en pidä myöskään pahana. Lievä mauttomuus toimi harmillisena kompastuskivenä.


Runeberginkadun Sushirullen ei tiloilla koreille. Viehättävälle detaljoinnille ei ole jätetty sijaa, vaan on menty enemmän riisutulla koruttomuudella. Ideana onkin hakea rullat pois kuleksimasta ja syödä ne muualla. Sisätiloissa oli pari pientä pöytää, ulkona saman verran. Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä ja sujui idean alkuperää kunnioittaen englanniksi.

Moni tuhahtaa sushirullille ja sijoittaa ne hätäisesti uusien ruokalajien humboogie-osastolle näivettymään ja odottamaan hidasta kuolemaa, mutta näen, että sushirullat laajentavat kiireisen kuluttajan valintojen maailmaa kivasti. Valelääkäri Oetker, tuplawhopper ja falafelit ovat näin ollen saaneet uuden kilpailijan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sushirullen
Runeberginkatu 6
00100 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Täyttä paskaa. Miksi ihmeessä jotain tukusta ostettua halpaa tavaraa laitetaan pötköön. Susheja (tuoreita) saa nykyään joka paikasta. En ymmärrä ollenkaan koko juttua. Sushifani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei vetänyt vertoja "oikealle" sushille. Mutta pötkö huuleen ja baanalle -meiningillä toimii jotenkuten.

      Poista