Mutta kuten aika ajoin käy, on pudotus ylhäältä karu, kun ote lipeää. Olin ottanut alkupalalistan puolelta pääruoaksi vasikkatartarin (12 €). Tartar on nykyajan lellikki, jollainen jokaisella itseään kunnioittavalla ravintolalla pitää listallaan olla. Tämän vuoksi on lähdetty vaarallisille vesille, kun ravintolat yrittävät epätoivoisilla irtiotoillaan tehdä pesäeroa toisiinsa. Samalla kuitenkin irtaudutaan tartarin alkuperäisestä herkän tasapainoisesta kokonaisuudesta ja koostumuksesta harmillisen kauas. Moonin tartar kuulosti listalla hekumalliselta sisältäen mm. ankanmaksaa ja tryffelimajoneesia. Lopputulos oli kuitenkin yhtäältä liian tulinen ja toisaalta pääraaka-aineen osalta liian hajuton ja mauton. Annos oli rohkea kokeilu, mutta lento jäi pahasti vajavaiseksi. Liika oli liikaa, mutta toisaalta annos itsessään varsin pieni.
Kovasti pettyneitä makunystyröitä piti ehdottomasti hyvitellä jälkiruoalla. Niinpä otin vielä pavlovan, passionvaahdolla, mansikkajäätelöllä ja mansikoilla (6 €). Ihastuttava ja raikas annos palautti jälleen hyvän fiiliksen.
Moonin sisustus on miellyttävän rauhoittava, tyylikkään hillitty. Sisäpihan terassia en valitettavasti vieläkään ole testannut, mutta sitä uskaltanee suositella kesäaikaan. Ravintolaa vastapäätä sijaitseva hylätty ja ränsistynyt talo herättää samaan aikaan ihmettelyä ja hymähtelyä. Palvelu Moonissa on ollut aina asiallisen formaalia, muttei erityisen rentoa.
Moonissa on tullut nautittua sen verran hyvälaatuisesta ruoasta vuosien varrella, joten en anna yhden ohilaukausannoksen häiritä muutoin särmän laadukasta kokonaisuutta. Moon on Tallinnan modernin ravintola-aallon ensimmäisiä ravintoloita ja samalla edelleen yksi laadukkaimmista ravintoloista.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Kohvik Moon
Vorgu 3
10415 Tallinna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti