Vaikka siideri on Sidreriassa itsestään selvästi pääosassa, ei ruokapuolta ole tyystin unohdettu. Otimme jaettavaksi tapaslautasen, josta sai maistella chorizoa, rosmariini-manchegoa, siiderihyytelöä, leipätikkuja ja pestoa (10 €). Lautasen antimia oli miellyttävä maistella siiderien särpimisen lomalla. Erityisesti liha ja juusto vakuuttivat. Maistelimme kaiken kaikkiaan kolmea siideriä: Sidra Natural Camin (15,50€/0,70 l), El Gaitero (9,50 €/0,33l) ja Le Bun fermier brut (11 €/0,375l). Asturialaista, ensimmäisenä mainittua hiilihapotonta siideriä sai kaataa seinällä olleesta laitteesta metrin kaaressa tuoppiin. Tällöin juomaan sekoittuu ilmaa. Leikkiminen alkoholin kanssa on kivaa! Maultaan oma suosikki oli kuitenkin hedelmäisen hapokas El Gaitero, mutta omalla luontaisella tavallaan kaikki miellyttivät.
Mikä sitten on aito siideri, kun siitä kerran kohkataan nyt enemmän kuin koskaan? Aito omenasiideri valmistetaan omenoista puristetusta mehusta, johon ei lisätä mitään. Kurasiidut tehdään esanssista, sokerista tai laimennetusta omenaviinistä. Hyi olokoon.
Kokemus |
Hinta-laatu |
Ruoka |
Sidreria
Merimiehenkatu 18
00150 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti