lauantai 9. syyskuuta 2017

Sidreria

Taskulämmin päärynäsiideri ei tule ensimmäisenä mieleen, kun astelee keväällä auenneeseen Sidreriaan Punavuoressa. Traumaattisimmat meistä kärsivät edelleen nuoruuden sekoiluista Fizz Perryn kanssa, mutta onneksi Helsingistä on jo pidemmän aikaa saanut myös oikeita siidereitä niin Ranskasta, Englannista, Espanjasta kuin 100-vuotiaasta Suomestakin. Käsityöläisoluiden noustessa framille tällainen pieni siideripöhinä on ollut ilo vastaanottaa. Espanjalaisiin ja ranskalaisiin siidereihin kallellaan oleva Sidreria on mukana muutoksen käytännön toteuttamisessa.


Vaikka siideri on Sidreriassa itsestään selvästi pääosassa, ei ruokapuolta ole tyystin unohdettu. Otimme jaettavaksi tapaslautasen, josta sai maistella chorizoa, rosmariini-manchegoa, siiderihyytelöä, leipätikkuja ja pestoa (10 €). Lautasen antimia oli miellyttävä maistella siiderien särpimisen lomalla. Erityisesti liha ja juusto vakuuttivat. Maistelimme kaiken kaikkiaan kolmea siideriä: Sidra Natural Camin (15,50€/0,70 l), El Gaitero (9,50 €/0,33l) ja Le Bun fermier brut (11 €/0,375l). Asturialaista, ensimmäisenä mainittua hiilihapotonta siideriä sai kaataa seinällä olleesta laitteesta metrin kaaressa tuoppiin. Tällöin juomaan sekoittuu ilmaa. Leikkiminen alkoholin kanssa on kivaa! Maultaan oma suosikki oli kuitenkin hedelmäisen hapokas El Gaitero, mutta omalla luontaisella tavallaan kaikki miellyttivät.


Mikä sitten on aito siideri, kun siitä kerran kohkataan nyt enemmän kuin koskaan? Aito omenasiideri valmistetaan omenoista puristetusta mehusta, johon ei lisätä mitään. Kurasiidut tehdään esanssista, sokerista tai laimennetusta omenaviinistä. Hyi olokoon.

Avulias ja henkilökohtainen palvelu on Sidrerian kulmakivi. Ja hyvä niin, sillä monelle siideri on vielä varsin uusi tuttavuus. Juomat ja tapakset tuodaan pöytään, mikä näinä itsepalvelun synkkinä aikoina ilahduttaa. Sidrerian sisustus on kivan espanjalaishenkinen tiskin ja lattian laattoja myöten – tulee mieleen kesän reissu Pohjois-Espanjan Baskimaahan. Vahva suositus niin siiderin vanhoille ystäville kuin vasta uutta tuttavuutta empiville!

Kokemus
Hinta-laatu
Ruoka




Sidreria
Merimiehenkatu 18
00150 Helsinki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti