perjantai 29. syyskuuta 2017

Pizza MIX

Niemenmäki ei tule ensimmäisenä mieleen, kun halajaa laatupizzaa. Silti sieltä löytyy italialaisen Signoren houstaama Pizza Mix, jonka nimi kyllä tuo mieleeni ennemmin tusinatavaraa tarjoavan raflan kuin laatupizzerian. Muistan käyneeni aiemmin näillä huudeilla, kun vietin iltaa jo edesmenneessä perulaista ruokaa tarjoavassa La Morenassa. Se tosin taisi sijaita isommassa naapuritilassa. Pizza Mixin hallussa on talon pääty. Sisällä on pari pöytää, ulkona yksi, joten meininki on melko pienimuotoista. Useimmat tuntuivatkin hakevan lätyn kiltisti mukaansa.


Pizza MIXin menu on pitkä kuin nälkävuodet Suomessa vuosina 1866–1868. Valinnanvaraa on niin paljon, että menua silmäillessä hiki kirpoaa otsaan. Lopulta päädyin Valtellina-nimiseen pizzaan (9 €). Kylkeen valitsin jotakin italialaista limpparia (2 €). Pizzassa oli tomaattikastikkeen päällä mozzarellaa, herkkusieniä, bresaola-kinkkua, parmesaania ja rucolaa. Pizza tuntui näinä napolilaisen pizzakoulukunnan hallitsemina aikoina viehättävältä paluulta ”normaalin” pizzan alkulähteille. Bresaola luonnollisesti hallitsi makumaailmaa, minkä mieluusti sille soin. Rucola toi raikkautta, juusto täyteläisyyttä. Oikein maistuva lajinsa edustaja.

Yhden miehen ravintolalle täytyy nostaa hattua, sillä Signore hoitaa kaiken: myynnin, laskuttamisen ja pizzan pyörittämisen. Miljöötä ei voi millään tavoin kehua miellyttäväksi. Oikeastaan se on hyvin karu, mutta ankean interiöörin korvaa laadukas ruokatuote ja yhden miehen tehokas operointi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pizza MIX
Niemenmäentie 2
00350 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti