tiistai 21. elokuuta 2018

Bistro Gustaf

Bistro Gustaf valikoitui Porvoon päiväreissun lounaspaikaksi ajomatkalla: nopea vilkaisu Tripadvisoriin, sieltä hyvät arviot, sen jälkeen ravintolan omien nettisivujen ratsaus ja valinta oli tehty. Tarjolla oli hyvänkuuloinen kattaus ranskalais-eurooppalaisia ruokia sipulikeitosta (9,20 €) kreikkalaisiin lihapulliin (10,90 €). Kuka voisikaan vastustaa kreikkalaisia lihapullia, tomaattien kera paahdettua perunaa ja fetajuustokastiketta? Niinpä, en minä eikä kovin moni muukaan näemmä. Pettymys olikin käsinkosketeltava, kun tarjoilija ilmoitti, että kyseinen annos on siltä erää loppu. Lisäsin siinä kohtaa panoksia ja otin katkarapu-kevätsipulirisoton (12 €).


Ennen lautasannoksen pöytään saapumista ehti käydä alkusalaattipöydän kimppuun. Sieltä vihanneksia kahmiessani kuulin keittiöstä huudon, että risotto on loppu. Jäin pohtimaan, että ehtiköhän se oma tilaus perille asti. Kyllä se ehti. Alkusalaattipöytä oli täynnä tuhteja ja maustettuja makuja. Kesäinen raikkaus oli poissa, tilalla oli mm. marinoitua kesäkurpitsaa ja porkkanaa, bataattia, papuja, punajuurta sekä aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka nekin olivat ärhäkän makuisia.


Risotto oli vauhdikkaan näköinen annos – se oli nimittäin tarjoilijan kädessä vähän livennyt reunalle. No, se oli vain kosmeettinen haitta. Itse risotto oli varsin toimiva annos. Katkaravut maistuivat ja niitä oli mitattu suhteellisen ronskilla kädellä. Liemi oli myös oivallisen makuinen, vaikka sitä oli omaan risottomakuuni liikaa. Annos oli aika vetinen ja ryhtiä olisi kaivattu. Nyt annos täytyi viimeistellä lusikalla, jonka kävin hakemassa tiskiltä. Kevätsipuli raikasti annosta kivasti.

Bistro Gustaf ei sijaitse Porvoon idyllisessä vanhassa kaupungissa, kuten esim. suosikkini Meat District, eikä myöskään ihastuttavan Porvoonjoen varrella. Terassi oli kuitenkin miellyttävä paikka nauttia lounasta, vaikka näkymät Mannerheiminkadulle eivät silmiä varsinaisesti hivelleet. Bistro Gustaf voi kuitenkin brassailla rakennuksellaan, sillä ravintola sijaitsee vanhan apteekin historiallisissa tiloissa. Myös ”samppanja happy hourista” pisteet (8 €/lasi)!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bistro Gustaf
Mannerheiminkatu 9
06100 Porvoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti