tiistai 14. elokuuta 2018

Bangkok 9

Citycenterin (tunnetaan myös nimellä Makkaratalo) ravintolamaailma alkaa olla erittäinkin varteenotettava paikka, kun alkaa miettiä keskustassa esimerkiksi lounaspaikkaa. Tarjolla on mm. Suomen parasta burgeria Social Burgerjointin tarjoamana, laatukebabia à la Döner Harju ja miksei myös Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään kallellaan olevaa ruokaa tyyliin Na’am Kitchen. Näkemykseni mukaan Citycenterin ravintolamaailma peittoaa nykyisellään jopa Kampin vitoskerroksen ravintolatarjonnan.

Edellä mainittuun listaan on nyt lisättävä uusi luku: nimittäin thaimaalaista ”katuruokaa” tarjoava Bangkok 9! Viime aikoina on tullut syötyä useammassa thaikkupaikassa, kuten Thai Street Foodissa, Poompuissa ja Pinto Bstaurantissa, mutta nyt on todettava, että Bangkok 9 vie selkeän voiton kaikista! Sen verran maukasta oli sapuska, että meinaa vieläkin herkistyä.



Lounaslistan karvalakkiversio on salaattipöytä ja päivän keitto (8,50 €). Siihen ei kuitenkaan missään nimessä kannata tyytyä. Tarjolla on nimittäin hyvää settiä lautasannosten muodossa (10,30 – 13,90 €). Olen parilla lounaskäynnillä maistanut sekä satay-kanaa maapähkinäkastikkeella ja kurkkusalaatilla (11,30 €) että soija-osterikastikkeessa paistettua kanaa cashewpähkinöillä, paprikalla, sipulilla, kevätsipulilla ja chilillä (10,30 €). Molemmat olivat äärimmäisen herkullisia annoksia: konstailemattomia, mutta särmikkään hurmaavia kokonaisuuksia, joissa selkeät maut rokkasivat. Kastikkeet olivat molemmissa annoksissa ensiluokkaisia. Ne nostivat annokset erinomaisuudesta täydellisyyteen ja niiden avulla riisikin maistui tavallista paremmin. Luonnollisesti myös lihapuoli annoksissa oli kunnossa, mutta ne kastikkeet – aah! Alkusalaattipöytä ei ole ollut kovin kaksinen, mutta kyllä sieltä on löytynyt suuhunpantavaa, esim. wakame-kurkkusalaattia, feta-kaali-pähkinäsalaattia sekä kimchiä.



Bangkok 9:n miljöö miellyttää silmääni. Se on rohkeasti erilainen – katuruokahenkinen – tila perinteisesti aika kolkossa kauppakeskusmaailmassa. Tuktukin keula, ”aaltopellistä” tehty baaritiski värikkäine pulloineen, tiiliseinätapetti, puupöydät sekä kättään heiluttavat kissapatsaat luovat omanlaisensa, thai-kitschiin vivahtavan miljöön.

Bangkok 9:stä tuli kertaheitolla ydinkeskustan yksi suosikkilounaspaikoistani. Enkä taida olla ainoa, sen verran hälinää on molemmilla käynneillä riittänyt!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bangkok 9
Kaivokatu 8 (Citycenter, ravintolamaailma)
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti